De beste koop e-reader (met aanbiedingen)

Een e-reader (ook wel ereader of ebook reader genoemd) is een handig apparaatje dat helemaal is ontwikkeld om er onder alle omstandigheden boeken, kranten en tijdschriften op te kunnen lezen. Ook bij bijvoorbeeld veel zonlicht. Daarover later meer. Eerst kijken we naar de beste e-readers en waar je deze e-readers goedkoop kunt kopen.

De beste winkels om goedkoop een e-reader te kopen

E-readers zijn bij lang niet alle elektronicawinkels te koop. Onderstaande online winkels hebben echter een heel mooi aanbod aan ereaders en bieden deze e-readers tegen aantrekkelijke prijzen aan, vaak met een flinke korting. Voor de beste e-reader kopen zijn dit de beste winkels.
Bij deze online winkels kun je een goede e reader goedkoop online kopen. Je hebt er veel keuze uit goede e readers.

E-books voor je e-reader

Hoe goed je ebook reader ook is. Zonder e-books heb je er natuurlijk niets aan. Gelukkig zijn vrijwel alle boeken tegenwoordig ook als e-book verkrijgbaar. Hier onder kun je ze allemaal vinden en downloaden.


Wat is de beste e-reader?

Wat is de beste e-reader? Wat is de beste koop? E-readers worden regelmatig getest. De beste e-readers uit deze vergelijkende testen kun je hieronder lezen.


E-reader top 10

Je kunt je bij de keuze voor een e reader ook laten inspireren door de e-readers die het meest populair zijn bij hun gebruikers. Hieronder vind je de top tien van ereaders. 


Informatie over e-readers

Hieronder geven we meer informatie over e-readers en geven we tips die handig zijn bij het vinden van de voor jou beste e-reader.

Wat is een e-reader?

Een e-reader lijkt op het eerste gezicht sterk op een tablet, maar het is een compleet ander apparaat. Er bestaat weliswaar software waarmee je ook e-books op je tablet, PC of telefoon kunt lezen (daarover later meer), maar het lezen van een ebook op bijvoorbeeld een tablet is niet te vergelijken met het lezen van een ebook op een e-reader.

Het scherm van een echte e-reader maakt namelijk gebruik van digitale inkt (e-ink). Dat is een techniek waarbij het scherm iedere keer als je een bladzijde "omslaat" wordt opgebouwd waarna het gewoon blijft staan. Dat is een enorm verschil met andere schermen die zich (ongemerkt) continue verversen.

Een e-reader is daardoor extreem zuinig met stroom en wordt niet warm tijdens het gebruik. Bij een gewoon scherm zoals een PC, laptop, smartphone of tablet gebruikt wordt het scherm keer op keer razendsnel opgebouwd (vaak 50 keer per seconde). Dat merk je niet, maar het is wel vermoeiend voor je ogen. Doordat een scherm van digitale inkt maar één keer wordt opgebouwd heb je dit nadeel niet.


Maar het grootste voordeel is wel de leesbaarheid van een scherm van digitale inkt. Zonlicht en andere lichtinval op het scherm vormt geen enkele belemmering bij het lezen.

Om te lezen is een e-reader dus vele malen beter en plezieriger dan een ebook. Het is echt een gespecialiseerd apparaat, en dat merk je. Maar die specialisatie heeft ook nadelen, met een e-reader kun je verder niet veel. Het is echt een apparaat voor liefhebbers van lezen.Voordelen van digitale inkt (e-ink)

Kort samengevat zijn dit de voordelen van een scherm van digitale inkt.
  • Zeer energiezuinig. Zelfs met een lichte accu kun je zeer lang lezen (30 tot meer dan 500 uur).
  • Het scherm is bijzonder goed leesbaar, ook bij felle lichtinval.
  • Lezen is veel rustiger voor je ogen dan op een ander scherm
Er kleeft echter ook een nadeel aan digitale inkt. E-ink kan geen kleur weergeven. Bij boeken met afbeeldingen en tijdschriften is dat natuurlijk wel jammer.

Één e-reader, duizenden boeken

Een ander groot voordeel van een e-reader is het gemak waarmee je hele stapels boeken meeneemt. Een ereader is een licht en compact apparaatje waarop je duizenden boeken kunt opslaan en dus altijd bij je kunt hebben. Ideaal natuurlijk op vakanties omdat je met één apparaatje kunt volstaan en je koffer niet vol boeken hoeft te stoppen.

Deze boeken kun je downloaden. Soms gratis (meestal oude rechtenvrije boeken), meestal tegen betaling. Vrijwel ieder boek dat nu uitkomt is ook als e-book verkrijgbaar. Bij de link naar alle e-books bovenin deze pagina vind je al deze boeken.

Downloaden via WiFi

Het downloaden van boeken, tijdschriften en kranten gaat het makkelijkst als de e-reader zelfstandig een connectie met internet heeft. Je kunt dan direct vanaf de ereader downloaden. Een e-reader met WiFi is dan ook een stuk praktischer dan zonder.


Lezen in bad

Een andere eigenschap die belangrijk is om op te letten is de waterproof bestendigheid van een e-reader. Veel mensen vinden het plezierig om in bad of in het zwembad te lezen. Een waterproof e-reader is dan aan te raden. Ook onder andere omstandigheden is dat een aanrader. Zo'n waterbestendige e-reader is immers ook goed bestand tegen regen en ongelukjes bij het zwembad, op het strand en met vallende glazen.

Kindle e-reader voor e-books via Amaon

Als je bij de bovenstaande aanbiedingen van e-readers kijkt mis je bij veel winkels de in het buitenland zo populaire Kindle e-readers. Hoe komt dit? 

Kindle is een merk van de webwinkel Amazon, de marktleider voor e-books in bijvoorbeeld Amerika, Engeland en Duitsland, vergelijkbaar met Bol.com in Nederland. De Kindle e-readers kunnen alleen overweg met ebooks die je via Amazon koopt. Omdat Amazon pas sinds kort een Nederlandse webwinkel runt hebben de Kindle e-readers nog steeds een achterstand, 

Via een omweg kun je de via Bol.com en andere Nederlandse winkels gekochte ebooks wel lezen op een Kindle e-reader, maar daarvoor moet je ieder boek eerst converteren naar een bestandsformaat dat in Nederland gangbaar is. Dat is veel gedoe, dus je kan beter een e-reader van bijvoorbeeld Kobo kopen waarbij je Nederlandse ebooks wel meteen kunt lezen.

Kobo is als merk e-readers in Nederland absoluut de marktleider. gevolgd door Pocketbook Andere merken e-readers op de Nederlandse markt zijn onder andere Onyx Boox, Denver, Autovision en Icarus. Kindle is sinds de opening van Amazon.nl wel sterk in opkomst.

Zie ook:


Onderwerpen:
Goedkope e reader beste koop, beste ereader test, ebook downloaden, goede e-reader online kopen, Kindle e reader Kobo goedkoop online. 

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.