De beste e-reader. Weinig keuze.


Als je de beste e-reader zoekt merk je dat je eigenlijk maar weinig keuze hebt. Waarom is dat en wat is de beste e-reader om je ebooks mee te lezen?

Op het gebied van e-readers zijn twee merken die er internationaal ver bovenuit steken. Dat zijn Kobo en Kindle, waarbij Kindle een merknaam van Amazon is.

Waarom Kindle in Nederland en België geen succes is

Amazon is internationaal gezien de grootste aanbieder van ebooks. Deze digitale boeken bieden ze aan in een eigen bestandsformaat dat alleen door de Kindle ebook readers gelezen kan worden. Omgekeerd kunnen de Kindle e-readers niet overweg met de ebooks die je in Nederland bij bijvoorbeeld Bol.com of Bruna.nl koopt.

Amazon heeft (nog) geen Nederlandse winkel en richt zich dus niet op Nederlandstalige boeken. Eigenlijk heb je dus in Nederland en België weinig aan een Kindle e-reader. Alleen als je al je (buitenlandse) boeken bij Amazon koopt of bereid bent alle ebooks die je koopt met door derden aangeboden programma te converteren is een Kindle e-reader interessant.

Beste e-readers uit de test

Op de Kobo e-readers kan je wel gewoon de in Nederland aangeschafte ebooks en digitale tijdschriften en kranten lezen. Daarom is Kobo in Nederland en België de beste e-reader. Er zijn wel andere merken die ebook readers voor de Nederlandse markt verkopen zoals Pocketbook, Denver en Onyx Boox, maar bij de beste e-readers uit de e-readers testen komen de Kobo's keer op keer als beste e-reader uit de test.

Kijk bij die testen voor meer informatie over de Kobo ebook readers en de testen van beste e-readers.

Zie ook: Tips e-readers en ebooks
Foto: Kobo
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.