Beste scheerapparaat kopen. Aanbiedingen, test en tips

Op zoek naar een nieuw scheerapparaat? Kijk dan vooral naar de tips en informatie hieronder. Hier vind je alle tips voor bij het vinden van het voor jou beste scheerapparaat tegen de laagste prijs. 

beste scheerapparaat kopen

We hebben onder andere aanbiedingen van de de beste winkels voor het goedkoop kopen van een goed scheerapparaat, we hebben de beste scheerapparaten uit de test, de top 10 van meest gewilde scheerapparaten, een scheerapparaat keuzehulp en handige tips voor bij het vinden van het beste scheerapparaat.

Kortom alle informatie die nodig is om het voor jou beste scheerapparaat tegen de laagste prijs te vinden en te kopen.

Online scheerapparaten goedkoop kopen

We beginnen met aanbiedingen van de beste winkels met scheerapparaten. Online zijn er winkels te vinden die zeer veel keuze uit verschillende scheerapparaten bieden. Bovendien is door concurrentie online de korting hoog en de prijs laag.

Hieronder vind je de beste online winkels met scheerapparaten. Winkels die veel keuze uit goede scheerapparaten bieden en lage prijzen, met veel korting, hanteren.

Braun scheerapparaat met reinigingsstation en oplader

Braun scheerapparaat met reinigingsstation en oplader

Scheerapparaat keuzehulp

Gebruik om het voor jou persoonlijk beste scheerapparaat te vinden de Scheerapparaat Keuzehulp van Coolblue. Met deze keuzehulp kun je heel eenvoudig uitvinden welke scheerapparaten aan jouw wensen en eisen voldoen (kwestie van wat keuzes aanvinken). 

Je kunt achterhalen wat het voor jou beste scheerapparaat tegen de laagste prijs is en je leest reviews, tests en ervaringen van gebruikers. Alles voor een goede keuze.

Beste scheerapparaat uit de test

Wat is het beste scheerapparaat? Scheerapparaten worden veelvuldig getest door de Consumentenbond, vergelijkingssites en andere experts. 

Alle beste scheerapparaten uit deze test zijn te vinden bij de best geteste scheerapparaten op TestResults.nl. Kijk daar voor alle beste scheerapparaten uit de tests.


Philips scheerapparaat met draaiende mesjes

Philips scheerapparaat met draaiende mesjes

Scheerapparaat top 10

Of kijk wat momenteel de meest populaire scheerapparaten zijn. In de Scheerapparaat top 10 vind je een altijd actueel overzicht van de meest gewaardeerde, meest verkochte en beste scheerapparaten van dit moment.

Tips beste scheerapparaat kopen

Hieronder meer informatie en tips voor wat betreft het kiezen en aanschaffen van het voor jou beste scheerapparaat.

Scheerapparaat tegen huidirritatie

Sommige mannen krijgen snel last van huidirritatie na het scheren. Gelukkig zijn er goede scheerapparaten die heel geschikt zijn voor mannen die last van deze irritatie hebben.

Een goed scheerapparaat bij huidirritatie beschikt over een flexibele scheerkop. Met een flexibele scheerkop volgt het scheerapparaat heel nauwkeurig de contouren van het gezicht. Dit geeft minder irritatie dan een minder nauwkeurige beweging.

Verder beschikt een goed scheerapparaat tegen huidirritatie over een lage scheerstand en is het scheerapparaat geschikt voor nat scheren met scheerschuim of scheergel. Het nat scheren met scheergel of scheerschuim veroorzaakt namelijk veel minder snel irritatie.

Hieronder meer informatie over scheerapparaten tegen irritatie van de huid. Het beste scheerapparaat tegen scheerirritatie vind je bij de bovenstaande scheerapparaat test.


Vibrerende scheerkop Braun scheerapparaat

Vibrerende scheerkop Braun scheerapparaat

Scheren bij zware baardgroei

Evenals bij huidirritatie kun je bij zware baardgroei het best nat scheren met warm water en schuim. Het beste scheerapparaat bij zware baardgroei moet dat dus aankunnen. Belangrijk, want niet ieder scheerapparaat kan tegen scheerschuim.

Bij het scheren van een zware baard is het verder belangrijk dat het scheerapparaat voldoende vermogen heeft. Met een goedkoop scheerapparaat met weinig vermogen redt je het niet om een gezicht met zware baardgroei mooi glad te scheren. Een turbo stand, met tijdelijk een hoog vermogen, is handig om plekken met stugge baardgroei glad te krijgen.


Scheren onder de douche

Scheren onder de douche kan je niet alleen tijd besparen, het is ook veel plezieriger. Scheren onder de douche voelt zachter en frisser aan, en de natte haartjes laten zich makkelijker scheren. 

Niet alle scheerapparaten zijn echter geschikt voor nat scheren onder de douche. Hieronder vind de beste scheerapparaten waarmee dat wel kan. Wat momenteel het beste scheerapparaat voor onder de douche is kun je terug vinden in de beste scheerapparaat test hier boven.


Hou er wel rekening mee dat niet ieder scheerapparaat voor onder de douche ook geschikt is voor nat scheren met scheerschuim. Dat laatste vraagt namelijk andere eigenschappen van een elektrisch scheerapparaat. 

Draaiende scheerkoppen of en vibrerend scheerblad?

Er zijn twee technieken van elektrisch scheren, Je hebt de draaiende scheerkoppen die vooral van de Philips scheerapparaten bekend zijn. Drie roterende scheerkoppen klaren gezamenlijk de klus. Deze scheerkoppen bewegen mee met de lijnen van het gezicht en nemen het scheren van elkaar over als je met het scheerapparaat over je gezicht beweegt.

Roterende mesjes Philips scheerapparaat

Roterende mesjes Philips scheerapparaat


Het vibrerende scheerblad vinden we vooral bij Braun scheerapparaten en Remington scheerapparaten. Bij een vibrerend scheerapparaat worden de haartjes omhoog getrild en daarna afgesneden.

De ene scheertechniek is niet beter dan de ander. Wel presteert een roterend scheerapparaat gemiddeld iets  beter bij zware baardgroei en is een vibrerend scheerapparaat gemiddeld iets beter in glad scheren bij lichte baardgroei.

Trimmen met een scheerapparaat

Een scheerapparaat kun je ook als trimmer gebruiken, maar daarvoor moet het scheerapparaat dan wel over een trimmer beschikken. Vaak werkt het trimmen met een scheerapparaat via opzetstukken.

Braun scheerapparaat met trimmer opzetstukken

Braun scheerapparaat met trimmer opzetstukken


Er zijn verschillende scheerapparaat opzetstukken voor verschillende vormen van trimmen. Zo heb je een baardtrimmer opzetstuk en een precisie trimmer opzetstuk (voor het trimmen van lijnen, bijvoorbeeld voor scherpe contouren bij een snor, baard of bakkebaarden). Ook wordt er soms een neushaar trimmer opzetstuk / oorhaar trimmer opzetstuk meegeleverd zodat je ook dat haar met je scheerapparaat kunt wegwerken.

3 in 1 scheerapparaat van Philips

De Philips Oneblade is een serie scheerapparaten waarmee je meer kan dan alleen scheren. Het is een 3 in 1 apparaat waarmee je niet alleen kunt scheren maar ook je baard en / of snor perfect kunt bijwerken. Een scheerapparaat, timmer en styler in één. Hieronder meer informatie en aanbiedingen van dit veelzijdige Philips scheerapparaat.


Philips OneBlade scheerapparaat trimmer styler

Philips OneBlade scheerapparaat trimmer styler

Beste scheerapparaat merken

Er zijn veel fabrikanten die scheerapparaten maken, maar een paar scheerapparaat merken steken er echt bovenuit. Braun en Philips zijn over het algemeen de beste scheerapparaat merken gevolgd door Remington. Verder maken ook Panasonic, AEG, Grundig en Babyliss goede scheerapparaten.

Kijk boven bij de scheerapparaat test wat het beste scheerapparaat in iedere klasse is of kijk bij de scheerapparaat aanbiedingen van alle goede scheerapparaten tegen een lage prijs.

Zie ook
Onderwerpen:
Hier boven vind je de beste scheerapparaten uit de test en de beste winkels waar je online een goed scheerapparaat goedkoop kunt kopen. Ook hebben we informatie en tips over specifieke scheerapparaten, bijvoorbeeld het beste scheerapparaat bij zware baardgroei en het beste scheerapparaat voor mannen die snel last van een geïrriteerde huid hebben. Via de scheerapparaat keuzehulp kan je snel en makkelijk het voor jou persoonlijk beste scheerapparaat vinden.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.