Beste scheerapparaten tegen irritatie na het scheren

Zoek je een goed scheerapparaat? Maar het je snel last van irritatie na het scheren? Dit zijn de beste scheerapparaten uit de test voor mannen die last hebben van scheerirritatie.


Irritatie na het scheren is erg vervelend. Maar vaak niet nodig. Er zijn namelijk heel goede elektrische scheerapparaten waarbij bij het ontwerp rekening gehouden is met het voorkomen van irritatie na het scheren.


Kijk bij beste scheerapparaten voor een gevoelige huid op TestResults.nl voor een overzicht van goede scheerapparaten tegen huidirritatie. Dit zijn de beste scheerapparaten voor mannen met een gevoelige en snel geïrriteerde huid.

Wanneer is een scheerapparaat goed tegen huidirritatie?

Een goed scheerapparaat tegen huidirritatie voldoet meestal aan de volgende kenmerken:

 • Een goede flexibele kop zorgt er voor dat het scheerapparaat zonder dat je druk hoeft uit te oefenen de contouren van je gezicht en kaak volgt.
   
 • Scheren met warm water en scheergel of scheerschuim is beter tegen scheerirritatie dan droog scheren. Met een goed scheerapparaat tegen huidirritatie kun je dus nat en met schuim scheren.
   
 • Een lage scheerstand belast de huid het minst. Dus die is aanwezig op deze beste scheerapparaten tegen irritatie.
   

Wat kun je zelf nog doen tegen irritatie na het scheren?

Daarnaast kun je zelf ook nog wat dingen doen om de kans op huidirritatie na het scheren te voorkomen.
 • Hou het scheerapparaat goed schoon. Ook vuil en haarrestjes geven huidirritatie.
   
 • Scheer nat, met vooraf veel warm water op de pori├źn te openen en de haartjes zacht te maken.

 • Druk niet hard, laat het scheerapparaat het werk doen.
   
 • Scheer niet te vaak over dezelfde plek.

 • Scheer met de groeirichting van de baardharen mee.
   
 • Gebruik geen geparfumeerde verzorgingsproducten en verzorgingsproducten met alcohol. Koud water is veel beter. Je hebt dan veel minder snel last van huidirritatie na het scheren.
   
 • Droog dit niet af door te wrijven maar door te deppen.
   
Tip: Op Beste Scheerapparaat Kopen vind je nog veel meer goede scheerapparaten, zoals de beste scheerapparaten uit de test en de populaire scheerapparaten uit de Scheerapparaat Top 10. Ook vind je op Beste Scheerapparaat Kopen de goedkoopste aanbieders en een keuzehulp om het voor jou persoonlijk beste scheerapparaat te vinden.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste scheerapparaten voor een gevoelige huid wat de beste scheerapparaten tegen irritatie na het scheren zijn.


Samenvatting:
Veel mannen hebben last van huidirritatie na het scheren, maar deze scheerirritatie houdt niet in dat je je niet elektrisch kunt scheren. Er zijn namelijk goede scheerapparaten tegen irritatie na het scheren te koop. De beste scheerapparaten voor mannen met last van irritatie na het scheren moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze tips tegen scheerirritatie lees je hier boven. Ook de manier van scheren kan huidirritatie door scheren voorkomen,

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.