Beste elektrische tandenborstel kopen (aanbiedingen, test en tips)

Hier vind je alle informatie voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste tandenborstel tegen de laagste prijs.

De beste winkels om goedkoop online een elektrische tandenborstel te kopen

Op zoek naar een goede elektrische tandenborstel tegen een lage prijs? Dit zijn de aanbiedingen van de beste online winkels voor het goedkoop kopen van een goede elektrische tandenborstel.


Deze aanbevolen winkels voor een tandenborstel leveren het beste en grootste assortiment van elektrische tandenborstels en verkopen deze vaak met een interessante korting en tegen gunstige voorwaarden zoals geen verzendkosten.

Oral B tandenborstel elektrisch

Oral B tandenborstel elektrisch (beste in Consumentenbond test)


Overzicht alle elektrische tandenborstels

Kijk hier boven bij de tandenborstel aanbiedingen van Bol.com voor een keuzehulp met meer dan 500 elektrische tandenborstels. Niet alleen staan alle specificaties en prijzen van deze tandenborstels daar vermeld, ook vind je er gebruikerservaringen en reviews van al deze elektrische tandenborstels. Door je wensen en eisen aan te vinken selecteer je heel snel en makkelijk de voor jou persoonlijk beste elektrische tandenborstels.

Bij de aanbiedingen van Coolblue vind je een vergelijkbare keuzehulp met heel veel tips en informatie, maar Coolblue verkoopt minder verschillende elektrische tandenborstels dan Bol.com, al zijn alle toppers onder de elektrische tandenborstels daar wel te vinden.

Kies je beste elektrische tandenborstel

Hierboven vind je een Elektrische Tandenborstel Keuzehulp van Bol.com. In dit overzicht staan bijna 500 elektrische tandenborstels met al hun specificaties, mogelijkheden en laagste prijzen. Ook vind je daar reviews en ervaringen van gebruikers van deze tandenborstels. Alle informatie om de voor jou beste tandenborstel te vinden en te kopen.

Het selecteren van een de voor jou beste tandenborstel kan op een aantal selectiemogelijkheden die je kunt aanvinken.Zo vindt je makkelijk je ideale elektrische tandenborstel.

Hieronder vind je uitleg over een aantal van deze selectiemogelijkheden.

De uitvinder van de elektrische tandenborstel is de Zwitser Dr. Philippe-Guy Woog. Hij bedacht in 1939 de Broxident. Maar het duurde tot 1950 voordat de elektrische tandenborstel echt op de markt werd gebracht. Dat was de GE Electric Toottbush van General Electric. Vergeleken met de huidige elektrische tandenborstels was deze vrij groot, lomp en onhandig in het gebruik.
 

Beste elektrische tandenborstel merken

Welke fabrikant maakt de beste elektrische tandenborstel? Twee merken strijden om deze eer, Oral-B en Philips Sonicare. Beide merken komen regelmatig als beste uit de test. Braun Oral-B tandenborstels en Philips Sonicare tandenborstels worden als de beste elektrische tandenborstels gezien. 

Maar er zijn meer fabrikanten die elektrische tandenborstels maken, bijvoorbeeld AEG, Xiaomi, Hyundai en Waterpik. In de Tandenborstel Keuzehulp kun je al je favoriete merken aanvinken en zodoende in je selectie opnemen.

Elektrische tandenborstel voor kinderen of volwassenen?

Er zijn aparte elektrische tandenborstels voor kinderen. De verschillen tussen deze elektrische kindertandenborstels en elektrische tandenborstels voor volwassenen gaan verder dan een leuk printje, kleurtje of personage. Een goede elektrische tandenborstel voor kinderen beschikt over een kleinere zachtere borstel en een handvat dat een betere grip geeft in een kleinere hand. 

Vaak beschikt een specifieke elektrische kindertandenborstel ook over een app met spelletjes om goed poetsen te stimuleren.

In de keuzehulp vind je zelfs aanbevolen tandenborstels voor kinderen met een melkgebit, kinderen met een deels gewisseld gebit en voor het gebit van een tiener. Bij de laatste elektrische tandenborstels wordt bijvoorbeeld speciale aandacht gegeven aan het reinigen van een gebit met een beugel.


Philips elektrische tandenborstel kind (met app)
Philips elektrische tandenborstel kind (met app)

Kenmerken van een goede elektrische tandenborstel voor een kind

 • Zachte borstelharen en verwisselbare opzetborstel.
 • Kleine borstelkop.
 • Goede hanteerbaarheid met een kleinere hand.
 • Een druksensor voor als er te ruw gepoetst wordt.
 • Een timer met geluidsignaal om te voorkomen dat er te snel gepoetst wordt.
 • Een degelijke behuizing zodat de tandenborstel niet snel beschadigt.
 • Eventueel een app om te motiveren.
 • Eventueel een design dat het kind aanspreekt om met plezier te poetsen.

Beste tandenborstels voor specifieke gebitsproblemen

Heb je last van ontstoken tandvlees? Van gevoelige tanden? Van tanden die verkleuren? Van een slechte adem of hecht tandplak heel snel op jouw gebit? Veel goede elektrische tandenborstels zijn extra goed in het voorkomen of verhelpen van dit soort problemen. Ze beschikken dan bijvoorbeeld over speciale voorzieningen of speciale standen.

In de keuzehulp kun je aangeven welke problemen met mond, gebit of tandvlees je wilt tegengaan.

Vanaf eind jaren 80 werd de elektrische tandenborstel in Nederland populair. Grote fabrikanten als Philips, Braun, Oral-B en Elmex kwamen toen met elektrische tandenborstels.

Elektrische tandenborstel met timer

De aanbevolen tijd om te poetsen is 2 minuten. Een elektrische tandenborstel geeft het aan als deze tijd om is. Meestal gaat het om vier keer een geluidsignaal, telkens na 30 seconden. Je weet dan wanneer het tussentijds tijd is om te wisselen van deel van het gebit.

Elektrische tandenborstel met poetssensor

Hard poetsen is niet goed. Integendeel, te hard poetsen is juist heel slecht. Het veroorzaakt gevoelige tanden en ontstoken tandvlees. De beste elektrische tandenborstels zijn daarom voorzien van een poetssensor die een alarmsignaal geeft als je hard drukt. Dan weet je dat je even wat voorzichtiger moet tandenpoetsen.

Elektrische tandenborstels met app

De meest luxe elektrische tandenborstels kun je via Bluetooth laten communiceren met een app op je smartphone. Op het scherm kun je dan poetsinstructies krijgen en je kunt analyses maken die je eventueel met je tandarts kunt delen.

En zo kun je in de keuzehulp nog meer eisen ingeven waaraan jouw beste elektrische tandenborstel moet voldoen, zoals:
 • de maximale prijs
 • het type oplader
 • de poetsbeweging die de tandenborstel maakt
 • eventuele extra handvaten
 • het aantal snelheden
 • de kwaliteit van de accu
 • enz.

Beste tandenborstels uit de test

Elektrische tandenborstels worden met grote regelmaat getest. De consumentenbond, maar ook andere deskundige organisaties, testen regelmatig elektrische tandenborstels. Kijk bij de beste elektrische tandenborstels uit de test voor de resultaten van deze vergelijkende testen van elektrische tandenborstels en zie wat de voor jou beste tandenborstel is.

Je vindt daar de beste elektrische tandenborstel in de door jou gewenste prijsklasse of de beste elektrische tandenborstel voor de mondproblemen die je eventueel hebt. Voor tandenborstels voor veel verschillende soorten gebruik is er een tandenborstel test te vinden. Bij voorbeeld een test van elektrische tandenborstels voor mensen met bloedend tandvlees of een elektrische tandenborstel test voor slimme tandenborstels die poetsadvies geven.

Ben je op zoek naar een goedkope elektrische tandenborstel? Dan vind je er ook een goedkope elektrische tandenborstel test.

Elektrische tandenborstel top 10

Veel merken maken elektrische tandenborstels, maar het zijn vooral de Philips Sonicare en Oral-B (Braun) tandenborstels die veel verkocht worden. Kijk voor de meest populaire elektrische tandenborstels in de elektrische tandenborstel top 10 van dit moment. 

Via het zoekveld kun je daar gericht naar tandenborstels zoeken en je kunt doorbladeren voor nog veel meer goede elektrische tandenborstels en al hun prijzen, specificaties en andere gegevens. Ook vind je daar de beste opzetborstels voor de beste elektrische tandenborstels.


Via de elektrische tandenborstel keuzehulp kun je zo makkelijk je beste tandenborstel vinden. In de artikelen hierboven vind je nog veel meer informatie en tips voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste tandenborstel.Onderwerp:
De beste elektrische tandenborstel in iedere klasse uit de tandenborstel test, aanbiedingen van elektrische tandenborstels bij de beste winkels om een elektrische tandenborstel goedkoop online te kopen en tips en een tandenborstel keuzehulp om je persoonlijk beste tandenborstel te vinden en deze beste tandenborstel goedkoop te kopen.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.