Beste tandenborstels tegen ontstoken tandvlees

Hier vind je de beste elektrische tandenborstel tegen ontstoken tandvlees en andere goede tandenborstels bij tandvlees problemen.


Ontstoken tandvlees is een vervelende kwaal die steeds erger wordt als je er niets aan doet. Stokeren of flossen is een heel goed middel tegen ontstoken tandvlees, maar ook een goede (elektrische) tandenborstel helpt daarbij. Hier de beste tandenborstels tegen ontstoken tandvlees.


Hoe merk je ontstoken tandvlees?

Onstoken tandvlees voel je niet zozeer in het eerste stadium, maar je merk het doordat je bloed in je tandpasta krijgt bij het poetsen. Gezond tandvlees bloedt nooit, dus als er sprake is van bloed bij het tandenpoetsen, dan is je tandvlees ontstoken.

Het is dan belangrijk dat je er iets aan doet, want zo'n ontsteking stopt niet vanzelf. Het (letterlijk en figuurlijk) onderliggende probleem, het tandplak of tandsteen, moet worden aangepakt.D at doe je met een tandenstoker of flosdraad, maar ook een extra goede tandenbostel wordt aangeraden.

Beste elektrische tandenborstels tegen ontstoken tandvlees

Philips en Oral-B maken elektrische tandenborstels die extra goed zijn tegen ontstoken tandvlees. Het betreft hun uitgebreidere tandenborstels die vaak beschikken over meerdere poetsstanden. Ze hebben bijvoorbeeld aparte standen voor ontstoken tandvlees en voor tandplak, maar ook voor wittere tanden en voor gevoelige tanden. Ook op andere punten zijn dit de beste tandenborstels die je kunt kopen. Het zijn niet de goedkoopste tandenborstels, maar wel de beste, voor een schoon gebit, een frisse adem en gezond tandvlees.
Kijk hier voor extra goede tandenborstels tegen ontstoken tandvlees

Van tandplak naar tandsteen

Ontstoken tandvlees ontstaat door bacteriƫn die zich nestelen in het tandplak. Het is belangrijk dat tandplak weggepoetst wordt want anders verhard het tot tandsteen, en dan moet de tandarts of mondhygiƫniste er aan te pas komen. Te veel tandsteen zorgt er voor dat het tandvlees opzwelt en zich terugtrekt. Het wordt pijnlijk en het kaakbeen kan worden aangetast.

Zie ook: 

Foto: Philips


Samenvatting:
Kijk hier boven voor de beste tandenborstels tegen ontstoken tandvlees en andere tandvleesproblemen. Met een goede elektrische tandenborstel voor gevoelig tandvlees kun je veel problemen met het tandvlees, zoals ontstoken tandvlees, voorkomen. 

Om gevoelig tandvlees om ontstoken tandvlees te voorkomen is goed poetsen nodig om tandplak te voorkomen. Tandplak wordt tandsteen, en tandsteen zorgt er voor dat het tandvlees zicht terugtrekt en gaat ontsteken. Met een goede tandenborstel kun je dit alles voorkomen.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.