Monddouche: Elektrisch flossen met een waterflosser / flosapparaat


Stokeren en flossen is geen populaire bezigheid. Toch is deze aanvulling op het tandenpoetsen echt nodig om je gebit schoon en gezond te houden. Gelukkig bestaat er ook de monddouche of waterflosser. Dat is een flosapparaat waarmee je met water je gebit reinigt.


Wat doet een monddouche?

Je komt dit elektrische apparaat tegen onder de benaming monddouche, flosapparaat en waterflosser. De twee laatste benamingen zeggen het duidelijk. Dit apparaat is een vervanging voor het flossen met een tandenstoker of flosdraad. Het is geen vervanging van het tandenpoetsen, maar een aanvulling op het poetsen.

Maar deze rol vervult de monddouche uitstekend. Zo'n waterflosser is een prima middel tegen tandplak en tandvleesproblemen. Een flosapparaat reinigt je gebit waar je met andere middelen niet kunt komen, zelfs niet met een tandenstoker of flosdraad. Voor mensen met een beugel is de monddouche helemaal een uitkomst, maar ook als je geen beugel hebt is een monddouche een uitstekend middel om tandplak te verwijderen van lastige plekken. Zelfs onder je tandvleesrand kan een monddouche grondig schoonmaken.

En dat op een aangename en snelle manier. Een minuutje flossen met water zorgt al voor een kraakhelder resultaat.

De beste monddouches

Wil je weten wat de beste monddouches / flosapparaten / waterflossers zijn? Kijk dan bij de beste monddouches test voor de uitslagen van testen van monddouches door deskundige organisaties zoals de consumentenbond.

Zie ook: Meer tips verzorging gebit.

Foto: Waterpik

Onderwerpen:
Beste monddouche, flosapparaat, waterflosser, test, consumentenbond, elektrisch flossen.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.