Beste elektrische tandenborstels voor gevoelige tanden (volwassenen en kinderen)

Gevoelige tanden is een probleem die voor de meeste mensen helaas erg herkenbaar is. De helft van de Nederlanders heeft er wel eens mee te maken gehad, en voor veel mensen is het een continue probleem. Daarom kijken we hier naar de beste elektrische tandenborstels voor gevoelige tanden.


Gevoelige tanden kunnen veroorzaakt worden door een geïrriteerde zenuw, door een kapotte vulling of door tandbederf, maar meestal is tandbeen dat bloot komt te liggen of een aangetaste glazuurlaag de oorzaak. Een goede geschikte elektrische tandenborstel kan helpen deze kwalen te verminderen.

Dit zijn goede tandenborstels bij tandpijn

Tandartsen adviseren een elektrische tandenborstel voor de beste reiniging van je mond. Een elektrische tandenborstel heeft altijd de voorkeur boven een niet elektrische handtandenborstel. Kijk bij de Beste elektrische tandenborstels bij gevoelige tanden voor de tandenborstels die het meest geschikt zijn bij gevoelige tanden en kiezen.

In dit overzicht vind je zowel de beste elektrische tandenborstels voor gevoelige tanden voor volwassenen als voor kinderen (kindertandenborstels). Overigens komen gevoelige tanden vooral voor bij volwassenen, meestal pas na de dertigste jaar en meer bij vrouwen dan bij mannen.

Wanneer is er sprake van gevoelige tanden?

Van gevoelige tanden en/of kiezen is er sprake als je een korte scherpe pijnscheut voelt bij het nuttigen van koude of juist hete etenswaren of dranken, maar ook bij zoete en zure dranken en voeding. 

Wat kun je doen tegen gevoelige tanden?

  • Gebruik één van de bovenstaande aanbevolen tandenborstels voor gevoelige tanden
  • Gebruik speciale tandpasta voor gevoelige tanden.
  • Laat de elektrische tandenborstel zijn werk doen en oefen geen druk uit.
  • Poets pas een uur na het eten, of als dat niet mogelijk is voor het eten.
  • Spoel af en toe je mond met water of melk.
  • Voorkom zure veroorzakers van gevoelige tanden zoals frisdrank, appel, appelsap, sinaasappel, sinaasappelsap, grapefruit, wijn, sportdrank, jam, yoghurt, mayonaise en slasaus.
  • Meldt het bij de tandarts, deze kan kijken of teruggetrokken tandvlees de oorzaak is en of dit behandeld moet worden.

Onderwerpen:
Beste elektrische tandenborstel, gevoelige tanden, beste tandenborstels tegen gevoelige tanden.

Productselectie: Bol.com
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.