Beste elektrische tandenborstels voor gevoelige tanden (volwassenen en kinderen)

Hier vind je de beste tandenborstels voor gevoelige tanden waaronder ook de beste elektrische tandenborstel bij gevoelige tanden uit de test.

Gevoelige tanden is een probleem die voor de meeste mensen helaas erg herkenbaar is. De helft van de Nederlanders heeft wel eens mee te maken gehad met gevoelige tanden, en voor veel mensen is pijnlijke tanden een continue probleem. Daarom kijken we hier naar de beste elektrische tandenborstels voor gevoelige tanden.


Gevoelige tanden kunnen veroorzaakt worden door een geïrriteerde zenuw, door een kapotte vulling of door tandbederf, maar meestal is de oorzaak van pijnlijke tanden tandbeen dat bloot komt te liggen. Ook is een aangetaste glazuurlaag vaak de oorzaak van een gevoelig gebit. Een goede geschikte elektrische tandenborstel kan helpen deze kwalen te verminderen.

Dit zijn goede tandenborstels bij tandpijn

Tandartsen adviseren een elektrische tandenborstel voor de beste reiniging van je mond. Een elektrische tandenborstel heeft altijd de voorkeur boven een niet elektrische handtandenborstel. Kijk bij de Beste elektrische tandenborstels bij gevoelige tanden voor de tandenborstels die het meest geschikt zijn bij gevoelige tanden en kiezen.

In dit overzicht vind je zowel de beste elektrische tandenborstels voor gevoelige tanden voor volwassenen als voor kinderen (kindertandenborstels). 

Overigens komen gevoelige tanden vooral voor bij volwassenen. Deze tandpijn treedt meestal pas na het dertigste jaar op, en vrouwen hebben er vaker last van dan mannen.

Wanneer is er sprake van gevoelige tanden?

Van gevoelige tanden en/of kiezen is er sprake als je een korte scherpe pijnscheut voelt bij het nuttigen van koude of juist hete etenswaren of dranken. Maar ook bij zoete en zure dranken en voeding kunnen je tanden gevoelig zijn. 

Wat kun je doen tegen gevoelige tanden?

  • Gebruik één van de bovenstaande aanbevolen elektrische tandenborstels voor gevoelige tanden
  • Gebruik speciale tandpasta voor gevoelige tanden.
  • Laat de elektrische tandenborstel zijn werk doen en oefen geen druk uit tijdens het poetsen.
  • Poets pas een uur na het eten je tanden, of poets als achteraf niet mogelijk je tanden voor het eten.
  • Spoel af en toe je mond met water of melk.
  • Voorkom zure veroorzakers van gevoelige tanden zoals frisdrank, appel, appelsap, sinaasappel, sinaasappelsap, grapefruit, wijn, sportdrank, jam, yoghurt, mayonaise en slasaus.
  • Meldt je tandprobleem bij de tandarts. De tandarts kan kijken of teruggetrokken tandvlees de oorzaak is van de gevoelige tanden en of dit tandvleesprobleem dan behandeld moet worden.
Zie ook: Onderwerpen:
Wat is de beste elektrische tandenborstel bij gevoelige tande? Hierboven vind je alle beste tandenborstels tegen gevoelige tanden, zowel de beste elektrische tandenborstels bij pijnlijke tanden bij volwassenen als gevoelige tanden bij kinderen. Ook geven we hier boven tips om gevoelige tanden en kiezen te voorkomen en te behandelen.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.