Beste koelkast kopen: Aanbiedingen en test

Tips voor het goedkoop kopen van je beste koelkast tegen de laagste prijs. Met de beste koelkasten uit de test en aanbiedingen van de beste winkels.

Op elektronica en witgoed zoals een koelkast kun je heel veel geld besparen door deze apparatuur online te kopen. Door de grote online concurrentie liggen de prijzen voor koelkasten en andere elektronica online vaak veel lager. 

Hier de beste en goedkoopste winkels voor een koelkast, de Koelkast Top 10, de best geteste koelkasten en de Koelkast Keuzehulp.

De beste winkels om goedkoop een koelkast te kopen

Bij de onderstaande online winkels vind je koelkasten van de beste merken tegen lage prijzen. Vaak met hoge korting. Gratis thuisbezorgd. Met heel veel keuze uit de beste koelkasten.Frilec koelkast 4 deurs

Frilec koelkast 4 deurs


Beste koelkasten uit de test

Wat is de beste koelkast? Één beste koelkast is niet aan te wijzen. Daarvoor zijn er veel te veel soorten en formaten koelkasten. Kijk hier onder bij de beste koelkasten uit de tests voor een overzicht van alle beste koelkasten uit de diverse testen.


Je vindt hier de beste koelkast uit de test in diverse categorieën, zoals de beste inbouw koelkast, de beste koelvries combinatie, de beste Amerikaanse koelkast, de beste stille koelkast, de beste koelkast tafelmodel en meer beste koelkasten in hun soort uit de koelkast test.


Keuzehulp voor de beste koelkast

Kijk vooral eens bij de onderstaande Koelkast Keuzehulp van Coolblue als je nog op zoek bent naar een koelkast. Bij deze Koelkast Keuzehulp met ruim 350 koelkasten kun je namelijk op een makkelijke manier koelkasten selecteren aan de hand van jouw wensen. Gewoon door deze aan te vinken. 

Ook vind je bij deze keuzehulp veel informatie over alle koelkasten waaronder reviews, voordelen, nadelen en ervaringen van gebruikers. Kortom, alles voor het vinden en goedkoop kopen van je beste koelkast.


Wat voor soort koelkast?

Hieronder hebben we handige tips voor bij het kiezen van een koelkast. We beginnen met de verschillende soorten koelkasten, want de ene koelkast is de andere niet.

Koelkast of koelvriescombinatie?

Zoek je een koelkast met een vriesgedeelte, of wil je alleen koeling?

Als je geen aparte vriezer hebt (of een vriezer die altijd vol zit) is de koelvriescombinatie waarschijnlijk voor jou de beste koelkast. En als je voor een koelvriescombinatie koelkast gaat heb je ook nog de keuze uit vriesgedeeltes in vele groottes.

Bosch koelvries combinatie

Bosch koelvries combinatie


De meest eenvoudige koelvries combinatie is een koelkast met een vriesvak, maar je kunt ook kiezen voor een grotere koelkast met meerdere vrieslades. Deze laatste categorie koelkasten biedt natuurlijk veel meer vriesruimte. Wat het beste is hangt af van je behoefte aan ruimte voor ingevroren voedsel. 

Goede vriescombinatie koelkasten worden onder andere gemaakt door Samsung, Liebherr, Bosch, Siemens, Inventum, AEG en LG, maar ook door andere koelkast fabrikanten. Kijk hieronder voor de beste koelvries combinaties van dit moment.

Amerikaanse koelkast

Populair is de Amerikaanse koelkast. Een Amerikaanse koelkast is een luxe grote koelkast met twee deuren. Door die dubbele deur wordt een Amerikaanse koelkast ook wel side by side koelkast genoemd.

Verder wordt een (echte) Amerikaanse koelkast gekenmerkt door een ijsdispenser voor ijskoud water of ijsblokjes.

Amerikaanse koelkast Inventum

Amerikaanse koelkast Inventum


Een Amerikaanse koelkast is een mooie luxe koelkast die heel veel ruimte biedt voor koelen en vriezen, maar je moet er wel de ruimte voor hebben. Een echte Amerikaanse koelkast is minimaal 90 cm breed, maar o.a. Samsung brengt ook wat meer smalle Amerikaanse koelkasten uit.

Goede Amerikaanse koelkasten die je in Nederland koopt komen niet uit Amerika maar vooral uit oost Azië (Samsung, LG) en in minder mate van Europese merken (Bosch, Haier, Etna, Beko, Inventum). Hieronder meer informatie en de beste Amerikaanse koelkasten uit de test.

Tafelmodel koelkast

Heel wat kleiner dan de Amerikaanse koelkast is de tafelmodel koelkast. Deze is zo hoog als een tafel, en vaak wat lager (gemiddeld 85 cm hoog) zodat je hem onder een tafel of aanrechtblad kunt plaatsen. 

Voor een gezin biedt een tafelmodel koelkast weinig koelruimte (vooral als er ook nog een vriesvak in zit) maar voor een klein huishouden is een tafelmodel koelkast vaak groot genoeg. 


Tafelmodel koelkast Primo

Primo koelkast tafelmodel met vriezer


De hoogte bedraagt zo'n 85 cm, maar de breedte van een tafel koelkast kan erg verschillen, van ongeveer 45 cm tot circa 60 cm)

De meeste goede koelkast fabrikanten hebben deze kleine koelkasten in hun collectie. Populaire merken voor zo'n kleine koelkast zijn Liebherr, Bosch, Etna, Inventum, Primo, Beko, AEG en Zanussi. Kijk bij onderstaande koelkast test voor de beste tafelmodel koelkasten van dit moment.


Mini koelkast

Maar het kan nog kleiner dan een tafelkoelkast. Je hebt ook mini koelkasten. Deze (heel) kleine koelkasten kom je tegen op studentenkamers, op de camping, in een huisbar, maar ook bij éénpersoons huishoudens. 

Hoe klein zo'n koelkastje ook is, er zijn ook mini koelkasten met een klein vriesvak. 


Severin mini-koelkast

Severin mini koelkast


Naast de mini koelkasten voor in de keuken of studio zijn er ook speciale mini koelkastjes voor de camping, auto en voor make-up producten. Hieronder vind je meer informatie en de beste mini koelkasten in alle soorten.

Smart koelkast

Vanuit de supermarkt een kijkje nemen om te zien hoeveel pakken melk je nog hebt staan. Dat kan met de nieuwste generatie slimme koelkasten. Een slmme koelkast is aan je draadloze netwerk en internet te koppelen zodat je ze vanaf iedere plek kunt bedienen. Zijn er camera's in de koelkast aanwezig dan kun je zelfs de inhoud online bekijken.

Retro koelkast

Zo modern als de smart koelkast is, zo klassiek is de retro koelkast. Tenminste... zo ziet hij er uit, want een goede retro koelkast is een goede moderne koelkast in een retro jasje. Hieronder meer informatie en de beste koelkast uit de test in retro stijl.


Koelkast in garage of schuur

Veel mensen staan er niet bij stil, maar de meeste koelkasten functioneren niet goed als de koelkast in een onverwarmde slecht geïsoleerde ruimte als een garage of schuur wordt geplaatst. Omgevingstemperaturen onder de 16 graden, maar ook boven de 32 graden, zijn voor veel koelkasten een probleem. 

Kies daarom voor een koelkast geschikt voor een garage of schuur als je je koelkast in zo'n ruimte wilt plaatsen. De klimaatklasse van de koelkast geeft dat aan.


Een stille koelkast

Een goede koelkast doet stil zijn werk, maar sommige koelkasten hoor je toch regelmatig brommen. Als je koelkast in een open keuken, studio of werkkamer hebt staan kan het irritant zijn als de koelkast veel geluid maakt. En als je in dezelfde ruimte slaapt kan dat best een probleem zijn.

Een koelkast die minder dan 38 decibel geluid maakt is een stille koelkast. Maar er zijn ook koelkasten die meer dan 41 dB produceren. Kijk hier onder voor de beste stille koelkasten uit de test.


Goedkope koelkast

Over prijzen hebben we het nog niet gehad. Die verschillen behoorlijk per koelkast. De grootte, de mogelijkheden en het soort koelkast zijn natuurlijk allemaal van belang voor de prijs van een koelkast. Maar je het ook relatief dure merken en goedkope koelkast merken. 

Hieronder vind je informatie over de beste goedkope koelkasten, hun kwaliteit en hun mogelijkheden.


Goede koelkast merken

Populaire merken voor een goede koelvriescombinatie zijn Bosch, Inventum, Liebherr, Frilec en Bosch. Bij de Amerikaanse koelkasten zijn Samsung, Smeg, LG, Bosch, Chiq en Exquisit populaire fabrikanten 

En bij de kleine koelkasten zijn Severin, Inventum en Primo koelkastjes erg gewild. Verder staan Etna, Siemens, AEG, Whirlpool en Zanussi bekend om hun goede en goed betaalbare koelkasten.


Bij de bovenstaande koelkast aanbiedingen vind je al deze koelkasten tegen een lage prijs.


Zie ook:


Onderwerpen:
Hier vind je alle informatie en tip voor de beste koelkast kopen tegen de laagste prijs. We hebben hierboven de beste koelkasten uit de koelkast test, de beste winkels om online goedkoop koelkasten te kopen en een keuzehulp voor het kiezen van je beste koelkast.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.