Koelkast geschikt voor garage en schuur

Wist je dat je de meeste koelkasten niet in een onverwarmde garage of schuur kunt gebruiken? Hier informatie en voor de schuur geschikte koelkasten.

Koelkast voor schuur of garage

Opgepast, het merendeel van de koelkasten en vriezers is niet geschikt om in de garage, schuur of andere koude (of warme) ruimte te zetten. Als het te warm of te koud is functioneert menig koelkast of vriezer namelijk niet goed.

Dat geldt dus niet alleen voor een te warme ruimte, maar ook voor een te koude ruimte, en de minimum temperatuur wordt al snel een probleem.

De meeste koelkasten hebben namelijk al moeite met koelen als de temperatuur in de ruimte onder de 16 graden zakt. Deze koelkasten zijn daarom totaal niet geschikt voor een onverwarmde ruimte als een schuur, garage, maar ook menig zolder of kelder.

Koelkasten klimaatklasse SN

Voor gebruik in dit soort ruimtes is een koelkast aan te raden met klimaatklasse SN. Koelkasten (en vriezers) in deze klimaatklasse kunnen namelijk overweg met temperaturen tot minimaal 10 graden en maximaal 32 graden. Koelkasten in de andere klimaatklassen (N, ST en T) halen dat niet,

Onder de 10 graden of boven de 32 graden is ook de goede werking van een SN koelkast niet meer gegarandeerd, daarom kun je een werkende koelkast ook niet buiten zetten. Voor gebruik binnen zijn het echter geen temperaturen die normaal gehaald worden.

Deze koelkasten zijn geschikt voor schuur of garage

Kijk bij de koelkasten geschikt voor garage of schuur welke SN koelkasten in deze ruimtes gebruikt kunnen worden. Het betreft alle soorten koelkasten. Tafelmodel koelkasten, kastmodel koelkasten, maar ook koelvries combinaties, mini koelkasten, Amerikaanse koelkasten en inbouw koelkasten.

Zie ook: 
Onderwerp:
Lang niet alle koelkasten kunnen in een onverwarmde ruimte als een schuur of garage. Vreemd genoeg functioneren koelkasten slecht in een koele ruime. Onder de 10 graden is voor veel koelkasten een probleem. Hierboven vind je een overzicht van goede koelkasten voor in een garage of schuur. Deze koelkasten kunnen goed tegen zowel warmte als kou.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.