Beste vaatwasser kopen. Aanbiedingen, tips, test

De beste vaatwassers uit de test, aanbiedingen van de beste winkels om een goede vaatwasser goedkoop te kopen en tips en een keuzehulp voor het vinden en goedkoop kopen van je beste vaatwasser.

Ben je op zoek naar goede vaatwasser (inbouw of los), maar wil je daar niet te veel geld voor betalen? Kijk dan bij de winkels op deze pagina. Dit zijn de beste winkels om een vaatwasmachine te kopen. Ook vind je hier de afwasmachine top 10, de beste vaatwassers uit de test en een vaatwasmachine keuzehulp om de voor jou beste vaatwasser te vinden en tegen de laagste prijs aan te schaffen.

Vaatwasser kopen? Dit zijn de beste winkels

Hieronder vind je online winkels die een enorme collectie vaatwasmachines aanbieden. Vaak met hoge korting! Dit zijn de beste winkels om een vaatwasser te kopen. Webshops met veel keuze en lage prijzen.

 

De beste vaatwasser uit de test

Vaatwassers worden met grote regelmaat getest. Door consumentenorganisaties als de Consumentenbond, maar ook de vergelijkingssites, magazines en witgoed-experts. Al deze testen zijn verzameld op TestResults.nl. Kijk daar voor de beste vaatwassers uit de test.


Siemens vaatwasser vrijstaand

Siemens vaatwasser vrijstaand


Beste vaatwasser selecteren met de Vaatwasser Keuzehulp

Heel handig voor bij het vinden van de voor jou beste vaatwasser is de Vaatwasser Keuzehulp van Coolblue. Bij deze keuzehulp kun je de voor jou beste vaatwasmachine tegen de laagste prijs selecteren door je eisen en wensen aan te vinken. Je vindt er ook reviews en ervaringen van de gebruikers van al deze afwasmachines.

Top 10 inbouw vaatwassers

Inbouw vaatwassers zijn de meest populaire vaatwassers. Deze vaatwasmachines kun je fraai en onzichtbaar in je keuken integreren. Kijk bij de inbouw vaatwasser top 10 voor de beste vaatwassers om in te bouwen.

Bosch vaatwasser inbouw
Bosch vaatwasser inbouw


Grote vaatwasser of kleine vaatwasser

Afwasmachines heb je in heel verschillende formaten. Van een mini vaatwasser voor hoogstens de vaat voor 2 personen tot grote vaatwassers geschikt voor een groot gezin.

De capaciteit van een vaatwasmachine wordt niet in grootte of maat uitgedrukt maar in couverts. Een couvert is hetgeen er voor een persoon voor een maaltijd nodig is (bord, beker, bestek). Daarnaast is er wat ruimte berekend voor wat extra servies zoals wat glazen, pannen en ander kookgerei.

Goede indeling vaatwasser

Let niet alleen op de grootte en inhoud als je een nieuwe vaatwasser gaat kopen, maar ook op de indeling. Is deze voor jou praktisch? Let op de ruimte voor pannen en borden, maar bijvoorbeeld ook voor het bestek. Je kunt kiezen voor een vaatwasser met een bestekkorf (makkelijk inruimen) of een vaatwasser met een bestekplateau (wast bestek beter schoon).

Het is heel handig als de vaatwasser een verstelbare korf heeft. Je kunt één plateau (meestal de bovenste korf) dan verstellen zodat je bijvoorbeeld meer ruimte voor glazen krijgt en minder plek voor bestek. Zo kun je de indeling na de behoefte van dat moment aanpassen.

Wat ook handig is bij een goede afwasmachine is een liftende onderkorf. Dit betekent dat je het onderste vaatwasser plateau naar boven kunt laten komen zodat je er beter bij kan om de vaatwasser in te ruimen of uit te ruimen. Je hoeft dan minder te bukken.

Wijnglazen, en dan met name je mooie dunne wijnglazen, willen nogal eens breken in de vaatwasmachine. Wil je een dun wijnglas veilig kunnen wassen in een vaatwasser? Kies dan voor een vaatwasser met wijnglas clips. Hiermee zet je de wijnglazen vast zodat deze niet door het geweld van het water om kunnen vallen en niet kunnen breken.


Inventum vaatwasser indeling

Inventum vaatwasser indeling

Inbouw vaatwasser of vrijstaande vaatwasser

Bij het inrichten van een nieuwe complete keuken wordt vaak gekozen voor een inbouw vaatwasser. Hetzelfde geldt voor het vervangen van een bestaande inbouw vaatwasser. In de overige gevallen gaat de keuze meestal uit naar een vrijstaande vaatwasser die je overal kunt plaatsen waar een aansluiting voor stroom en water is, en die je later weer makkelijk kunt verplaatsen of verhuizen.

Bij het kiezen van een vrijstaande vaatwasser ben je veel vrijer in je keuze dan bij een inbouw vaatwasser, waarbij je gebonden bent aan de inbouw maten, zowel hoogte, breedte als diepte van de inbouw nis.

De half geïntegreerde vaatwasser is een apart soort inbouwvaatwasser. De half geïntegreerde vaatwasser is een ingebouwde vaatwasser waarbij het bedieningspaneel wel zichtbaar is. Een half geïntegreerde vaatwasmachine hoef je daarom niet te openen als je hem wilt bedienen.

Soms heeft een inbouw vaatwasser vloer projectie. Je kunt de voorgang van het vaatwas programma dan op de vloer aflezen. Zo blijf je ook zonder display op de hoogte. Bijvoorbeeld van de resttijd, de tijd die de afwasmachine nog nodig heeft om de vaat af te ronden.

Wat we ook steeds vaker zien, met name bij inbouw vaatwassers, is bediening via een app. Je telefoon is dan het display van de vaatwasser. Bijkomend voordeel van zo'n slimme vaatwasser is dan dat je overal vandaan de vaatwasser kunt bedienen. Zelfs als je niet thuis bent.


Siemens vaatwasser inbouw

Siemens vaatwasser inbouw

Energiezuinige vaatwasser

Een vaatwasmachine met energielabel D of energielabel E is qua stroomverbruik een standaard vaatwasser. Een vaatwasmachine met energie label C is een zuinige vaatwasser en een vaatwasser met energielabel B is bijzonder zuinig.

Vaatwasser met warm water gebruiken

Als de vaatwasser warm water inneemt in plaats van koud water hoeft de vaatwasmachine het water niet zelf op te warmen. Dat scheelt energie, want het warme water uit de kraan is normaal gesproken goedkoper. Niet iedere afwasmachine kan echter warm water innemen en natuurlijk moet je ook een warm water aansluiting in de buurt van de vaatwasser hebben om dit te realiseren

Nog wat mogelijkheden van een nieuwe vaatwasser

Kies je een nieuwe vaatwasser, dan kun je ook op de volgende mogelijkheden letten:

Automatisch de vaatwasser starten

Als je kiest voor een vaatwasser met startuitstel (timer) kun je de vaatwasser automatisch laten starten. Bijvoorbeeld als je slaapt, als je aan het werk bent, of op andere momenten waarop je er geen last van hebt. Heb je goedkope nachtstroom? Dan kun je de startuitstel timer gebruiken om op energie en stroomkosten te besparen.

Ook de bovengenoemde slimme vaatwasser (een vaatwasser met app) kun je de vaatwasmachine starten op de momenten dat je er geen last van hebt.

Hoeveel geluid maakt een vaatwasser?

Maar je kunt de startuitstel timer dus ook gebruiken om de afwasmachine te draaien op de momenten dat je de vaatwasmachine niet hoort. Dat is interessant bij een luidruchtige vaatwasser (meer dan 50 dB). 

Een stille vaatwasser maakt minder dan 43 dB (decibel) geluid. Vooral bij een open keuken is een stille vaatwasser de beste koop.

Vaatwasser met binnenverlichting

Een goede luxe vaatwasser heeft soms binnenverlichting. Dat is handig bij het inruimen of uitruimen in een slecht verlichte keuken. 

Vaatwasser die extra goed droogt

Er zit veel verschil in de mate waarin vaatwassers drogen. Vooral met plastic servies hebben veel vaatwasmachines problemen. Kies voor een vaatwasser met een extra droog functie als je wilt voorkomen dat je kunststof servies nog moet afdrogen als deze uit de vaatwasser komt.

Deur open na het vaatwassen

Bij sommige moderne vaatwassers kun je de deur van de vaatwasser automatisch laten openen na het drogen. De warme en stoom (vocht) kunnen dan de vaatwasser uit zodat de schone vaat droger is als je de vaatwasmachine gaat uitruimen. Deze functie zorgt wel voor meer vocht in huis.


Mini vaatwasser Siemens

Mini vaatwasser Siemens


Beste vaatwasser merken

Kijk bij de bovenaan genoemde vaatwasser test om te zien wat momenteel de beste vaatwasser in iedere categorie is. 

Fabrikanten die bekend staan om hun goede vaatwassers zijn Miele, AEG, ATAG, Haier, Siemens, Bosch en Samsung. Zoek je een goede goedkope vaatwasser? Kijk dan eens bij de vaatwassers van Zanussi, Beko, Whirlpool. Etna, Sharp, Indesit en Inventum.

Bij de aanbiedingen van vaatwassers bij de bovenaan genoemde beste winkels kun je al deze vaatwassers goedkoop kopen.

Zie ookOnderwerp:
Aanbiedingen van de beste winkels om een goede vaatwasser goedkoop online te kopen. Een keuzehulp om je beste vaatwasser te vinden en de beste vaatwassers uit de test.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.