Wat is een intelligente vaatwasser?


Ook de techniek van vaatwassers is de laatste jaren flink toegenomen. Soms is deze techniek in een vaatwasser zo geavanceerd dat we kunnen spreken over slimme of intelligente vaatwassers


De topmodellen van grote merken als Bosch, Siemens en Samsung zijn vaak intelligente vaatwassers. Kijk bij de aanbevolen vaatwasser winkels om te zien waar je deze slimme vaatwassers tegen de laagste prijs kunt kopen.

Sensoren 

Een intelligente vaatwasser beschikt over sensoren die kunnen meten hoe veel was er in de vaatwasser zit en hoe vuil deze vaat is. Daarop wordt het vaatwasprogramma aangepast. Zo wordt de was altijd goed schoon met een minimum aan gebruikte energie en water.

Sensoren kunnen er ook voor zorgen dat het water meer gericht wordt gesproeid waardoor de vaat met minder water toe kan.

Sneller klaar

Wil je snel de vaat weer schoon tot je beschikking hebben, bijvoorbee;d tijdens een feest? Sommige vaatwassers beschikken over een functie om programma's versneld af te werken. Soms beperken ze de tijd wel tot een derde van de normale tijd!

Sneller droog

En wat als de vaat wel schoon is maar nog niet droog? Siemens en Bosch hebben een oplossing voor deze ergernis. Ze hebben korrels van het mineraal zeoliet in sommige van hun vaawassers opgenomen. Deze korrels absorberen veel vocht en zorgen er zodoende voor dat de vaat eerder droog is. De zeoliet korrels drogen weer en zijn dan weer helemaal klaar voor een volgend gebruik. Dankzij deze techniek bespaar je niet alleen tijd maar ook energie. De vaat hoeft immers minder gedroogt te worden.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.