Pelletkachel, elektrische kachel op houtsnippers (pellets)

Een pelletkachel is een elektrische kachel die je op houtsnippers stookt. Zo kun je veel op stookkosten besparen. Er zijn zelfs pelletkachels / pelletketels waarmee je je hele huis kunt verwarmen.

La Nordica Extraflame pelletkachel


Een pelletkachel is een bijzondere elektrische kachel. Een elektrische kachel die je stookt op hout. Niet op houtblokken maar op samengeperste houtsnippers (pellets). Een pelletkachel heeft het gemak van een gewone elektrische kachel. Je hoeft alleen maar te zorgen dat het reservoir voldoende met pellets gevuld is.

Zo beschikt een pelletkachel over een thermostaat waarmee je de temperatuur kunt regelen, je bedient ze vaak via een app of afstandsbediening en er zijn zelfs pelletkachels die zoals een combi ketel het hele huis kunnen verwarmen en heet water kunnen leveren. Een pelletkachel is een moderne verwarming die niet op stroom of op gas stookt maar op hout (pellets).

Zo kun je bij een hoge gasprijs of hoge elektriciteitsprijs veel geld besparen met je eigen pelletkachel. Kijk hier onder voor de beste pelletkachel uit de test.

Je kan een pelletkachel zien als een mix van een elektrische kachel en een houtkachel. De ontsteking en bediening zijn elektrisch, maar je stookt op hout. Er is ook een schoorsteen of ander rookkanaal nodig om de rook af te voeren.

Maar de bediening is als van een elektrische kachel of CV. Je kunt de gewenste temperatuur instellen en de thermostaat programmeren. Er wordt alleen geen gas gebruikt, de brandstof zijn de pellets en je moet het reservoir van de pelletkachel af en toe bijvullen.

Zie ook:
Ondewerp:
Een pelletkachel is een heel moderne houtkachel. Je kunt zelfs de thermostaat programmeren en er zijn pelletkachels waarmee je het hele huis kunt verwarmen en die zelfs het warme water kunnen verzorgen (pelletketel). Toch stook je op hout, in de vorm van samengeperste houten snippers (pellets). Kijk hier voor de beste pelletkachel uit de test en andere goede pelletkachels.


Foto: La Nordica Extraflame pelletkachel
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.