Lichtwekkers. Meer dan de Philips Wake Up Light wekker


Bij een wake up light wekker denken de meeste mensen meteen aan Philips. Niet vreemd, want Philips bedacht de lichtwekker en is nog steeds toonaangevend in deze wake up light wekkers waarmee je zachtjes met licht wordt gewekt. Maar er zijn meer fabrikanten die wake up light wekkers uitbrengen. Vaak tegen een veel lagere prijs.


Wat is een wake up light wekker?

Laten we eerst kijken wat zo'n wake up light wekker nou eigenlijk is. Een wake up light wekker wordt ook wel lichtwekker of daglichtwekker genoemd. Het is een wekker die je niet om een bepaalde tijd met veel kabaal wakker maakt, maar een wekker die dat op een geleidelijke en natuurlijke manier doet. Enige tijd voor de ingestelde wektijd begint de wekker langzaam op zonlicht lijkend licht te geven. Eerst heel zacht, maar gaandeweg wat feller. Zo wordt het opgaan van de zon geïmiteerd en wordt je heel langzaam, en op een heel natuurlijke manier, gewekt. Eventueel kan dit ondersteund worden door natuurlijke geluiden, zoals dat van fluitende vogels.

Bij een goede lichtwekker, zoals de Philips Wake Up Light wordt het zonlicht heel precies gesimuleerd.  Het licht verandert van zacht ochtendrood via warm oranje in helder geel licht. Onderzoek heeft aangetoond dat je met zo'n lichtwekker inderdaad veel fitter en met meer energie wakker wordt.

Naast de Philips Wake Up Lights zijn er meer van deze lichtwekkers. Kijk in het overzicht met alle lichtwekkers voor al deze wake up lights (inclusief alle winkelprijzen, mogelijkheden en specificaties). Je vindt er lichtwekkers van onder andere Philips, JBL, Soundmaster, Medisana, Denver en Nikkei.

Hieronder kijken we naar enkele van deze concurrenten van de Philips Wake Up Light wekkers.

Electro Comfort lichtwekker

Om te zien is dit een regelrechte kopie van de Philips Wake Up Light, maar dan voor een fractie van de prijs. Voor minder dan 25 euro heb je deze lichtwekker al. Natuurlijk merk je dit wel aan de kwaliteit. Zo is het geluid bijvoorbeeld iets minder dan dat van de echte Wake Up Light, maar ook weer lang niet zo blikkerig als bij veel andere goedkope imitaties. Je kunt je in zeven verschillende kleuren licht laten wekken.Ook kun je de wekker niet zonder licht gebruiken. Je kunt hem dus niet alleen als gewone wekkerradio gebruiken als dat zo uitkomt. Maar als je een echt goedkope lichtwekker zoekt is dit een goede keus.

AmazerAwake

Een andere goede voordelige lichtwekker is de AmazerAwake. Het is een mooi modern vormgegeven daglichtwekker dat je in diverse kleuren kan wekken. Hij heeft ook een nachtlampje-functie in diverse LED-kleuren.


Deze wake up light wekker heeft alle mogelijkheden die van een lichtwekker mag verwachten, zoals natuurgeluiden, een zonsondergang-functie en een FM wekkerradio. Kijk in het bovenstaand overzicht voor de actuele winkelprijs.

Xclusivewood Sunrise & Sunset lichtwekker

Ook Xclusivewood maakt een Wake Up Light kloon. De mogelijkheden zijn vergelijkbaar, maar Xclusivewood onderscheidt zich door het houtlook design dat alle producten van dit designmerk kenmerkt.


De kwaliteit van de Xclusivewood Sunrise & Sunset lichtwekker is goed, evenals de mogelijkheden, maar de gebruikers zijn over de natuurgeluiden wat minder tevreden.

Nikkei NR280P

Deze Nikkei wekker is een echte allround wekker die ook een lichtwekker-functie heeft. Het wake up light is wat ondergeschikt bij het design, waardoor het ook wat minder effectief is dan bij de bovenstaande lichtwekkers. Het daglicht van deze wekker bevindt zich in de twee op bellen lijkende bollen bovenop de wekker.Deze Nikkei wekker bevat een FM-wekkerradio, 2 in te stellen wektijden, een sleeptimer voor zowel licht al radio, een nachtlampje, tijdprojectie op het plafond (uit te schakelen), een thermometer, apart te programmeren wektijden per dag en een buzzer. We zeiden het al, een allround wekker!

SensaHome Bluetooth Wake Up Light

Tot slot weer een Wake Up Light kloon. We willen deze SensaHome lichtwekker er uitlichten omdat deze ook als Bluetooth speaker te gebruiken is. En dat is tegenwoordig een veel gevraagde functie. Je kunt zo de muziek van je telefoon via de wekkerradio afspelen. Het is zelfs mogelijk deze wake up light wekker met WiFi aan je netwerk te verbinden maar voor dat laatste moet je wel een optionele dongle aanschaffen.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle lichtwekkers voor deze (en nog veel meer) wake up lights, hun actuele winkelprijzen en specificaties.

Of kijk op Beste Wake Up Light Kopen voor de beste en goedkoopste aanbieders van lichtwekkers. Je vindt daar ook de beste wake up lights uit de test (o.a. van de Consumentenbond) en de wake up light top 10.

Zie ook: Meer tips wake up lights
Foto bovenaan: AmazerAwake


Sleutelwoorden
Philips wake up light, beste lichtwekker, test, daglichtwekker,  goedkoop, lichtwekkers, wekker.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.