Beste strijkijzers. Aanbiedingen, tips, informatie.

Ben je op zoek naar het beste stoomstrijkijzer, de beste stoomgenerator of naar een andere beste strijkijzer, hier vind je alle informatie, tips en testen van strijkijzers.

Beste online winkels om goedkoop een goed strijkijzer te kopen

We beginnen met de beste winkels waar je je nieuwe strijkijzer kunt kopen. Onderstaande webshops bieden online een groot assortiment strijkijzers tegen de laagste prijs aan. Deze winkels zijn aanraders als je een goed strijkijzer tegen een lage prijs wilt kopen.


beste strijkijzer tips informatie

Stoomstrijkijzer of stoomgenerator?

Het stoomstrijkijzer is het meest populaire strijkijzer. Met stoom kun je kreukels en vouwen veel makkelijker wegstrijken. Vrij nieuw is de stoomgenerator. Een stoomgenerator verschilt echter niet veel van een stoomstrijkijzer. Het enige grote verschil is dat bij een stoomgenerator het water niet in de "handheld" zit, maar in een apart waterreservoir dat op de strijkplank blijft staan.

Hierdoor gaat het strijken veel lichter (je hoeft minder gewicht te tillen), en je hoeft minder vaak bij te vullen omdat het waterreservoir veel groter is. Een stoomgenerator wordt dan ook meestal voor bulkwerk gebruikt.

Kledingstomer

Een kledingstomer is geen volwaardig alternatief voor een stoomstrijkijzer, maar wel een handig apparaatje om mee te nemen als je op reis gaat. Met een handheld kledingstomer kun je snel en makkelijk je broek, overhemd of jasje even glad stomen. Zo'n kledingstomer voor onderweg is klein en er is geen strijkplank nodig. Ideaal voor een weekendje weg of een zakenreis.

Enkele strijkijzer tips

Heel veel informatie en tips voor bij de aanschaf van het voor jou beste strijkijzer vind je bij de gelinkte artikelen hierboven. Hieronder vast enkele tips.

 • Een stoomstoot kan erg handig zijn bij hardnekkige kreukels. De meeste goede stoomstrijkijzers beschikken dan ook over een stoomstoot.
 • Beschikt het strijkijzer over een stoomtip? Dan kun je beter een stoomstoot geven in een klein hoekje van je strijkgoed.
 • Let ook op de lengte van het snoer van het strijkijzer. Een langer snoer geeft je meer vrijheid tijdens het strijken.
 • Een droogstrijkijzer of strijkbout is de tegenhanger van het stoomstrijkijzer. Deze strijkijzers zonder water kom je nog nauwelijks tegen.
 • Een strijksysteem is een stoomgenerator waarbij het waterreservoir in het strijkplank is verwerkt.
 • Bij een strijkijzer met automatische temperatuurkeuze en stoomkeuze kun je ook als je verschillende materialen strijkt lekker doorstrijken.
 • Je hebt verschillende soorten anti-kalk systemen. Zoals met een kalkverzamelaar of via een cartridge. De meest uitgebreide strijkijzer beschikken over een reinigingsprogramma.
 • Strijk je langdurig na elkaar? Dan kan het handig zijn als je het strijkijzer gedurende het gebruik kunt bijvullen.
 • Hoe groter het waterreservoir hoe langer je door kan strijken. Maar een gevuld groot reservoir maakt je strijkijzer wel zwaarder.
 • Een afneembaar waterreservoir maakt het vullen met water een stuk makkelijker.
 • Automatisch uitschakelen is een veilige optie om brand te voorkomen.
 • Meer tips strijkijzer kopen
De meeste bovenstaande winkels hebben een Strijkijzer Keuzehulp waarbij je door je wensen aan te vinken heel makkelijk de voor jou beste strijkijzers uit hun aanbod kunt selecteren. Vooral Coolblue en Bol.com hebben een goede keuzehulp waarmee je heel eenvoudig het voor jou beste strijkijzer tegen de laagste prijs kunt vinden.

Artikelen met tips strijkijzers

Over strijkijzers hebben we diverse artikelen geschreven met veel tips en andere informatie die je behulpzaam is bij het kiezen en kopen van een strijkijzer.
Hier vind je al deze artikelen

Beste strijkijzer uit de test

Iedereen die een strijkijzer koopt wil het beste strijkijzer tegen de laagste prijs. Daarom worden er veel vergelijkende testen uitgevoerd waarin strijkijzers worden getest en waarin een beste strijkijzer en een beste koop worden uitgevoerd. Onder andere de Consumentenbond, maar ook andere organisaties, voeren deze testen uit.
Hier vind je alle testen van strijkijzers

Strijkijzer top 10

Wat zijn momenteel de meest populaire en meest verkochte strijkijzers. Dat vind je hieronder in de strijkijzer top tien. Je kunt daar nog verder doorbladeren voor nog meer veel verkochte goede strijkijzers.
De actuele strijkijzer top 10Onderwerpen
Beste strijkijzer test, stoomgenerator, stoomstrijkijzer, beste strijkijzer online kopen, goede strijkijzers.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.