Wat is een stoomgenerator?


Een stoomgenerator, dat klinkt heel industrieel, maar dat valt reuze mee. Een stoomgenerator is een stoomstrijkijzer met een apart reservoir voor het water. Dat heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Hier informatie over een stoomgenerator.


Voordelen en nadelen stoomgenerator

De voordelen van een stoomgenerator ten opzichte van een stoomstrijkijzer zit hem vooral in het lichtere gewicht van het strijkijzer-gedeelte (de strijkzool) van de stoomgenerator. Dit deel wat je in de hand hebt bevat geen water en is dus een stuk lichter.


Een ander voordeel van een stoomgenerator is dat de watertank groter is dan het kleine reservoir van een stoomstrijkijzer. Omdat je niet hoeft te tillen hoeft hier niet op bezuinigd te worden. Je hebt meer water tot je beschikking, maar hoeft juist minder zwaar te tillen.

Doordat er meer water beschikbaar is kan er ook een meer stevige stroomstoot gegeven worden. Over het algemeen kun je gerust stellen dat een stoomgenerator kreukels beter glad strijlkt. Dat is een derde (en zeker niet het minste) voordeel van een stoomgenerator.

Maar elk voordeel heb zijn nadeel, zo sprak een groot filosoof ooit. Nadelen van een stoomgenerator zijn de wat hogere aanschafprijs, de langere opwarmtijd, de grotere omvang (om op te bergen) en de wat luidere geluidsproductie.

Overzicht met stoomgeneratoren

Wil je weten wat er allemaal aan stoomgeneratoren te koop is? En wat een goede stoomgenerator kost? Kijk dan in het overzicht met stoomgeneratoren. In dit overzicht vind je ruim 100 verschillende stoomgeneratoren met hun prijs.

Wat is de beste stoomgenerator?

Stoomgeneratoren en strijkijzers worden regelmatig getest. Kijk bij de uitslagen van testen van stoomgeneratoren voor de beste stoomgenerator uit de meest recente testen.

Sneller klaar met een stoomgenerator

Stoomgeneratoren worden vooral gebruikt door mensen die veel strijkwerk hebben zoals professionals, maar ook in grote gezinnen. Door de hoge stoomdruk, de hogere stoomproductie en de krachtige stoomstoot gaat het strijken veel sneller.

Ook het grotere waterreservoir is daarbij natuurlijk een voordeel. Deze zorgt er voor dat je langdurig kan doorstrijken zonder dat je tussendoor hoeft bij te vullen.

Tip: Wil je een stoomgenerator of strijkijzer kopen? Op Beste Strijkijzer Kopen vind je de beste en goedkoopste online aanbieders.Tips aanschaf stoomgenerator

Hieronder tot slot nog enkele tips voor bij de keuze van een stoomgenerator.

  • Met een stoomgenerator met automatische temperatuurinstelling hoef je niet eerst de was te sorteren. Ook voorkom je zo dat je per ongeluk kwetsbaar wasgoed beschadigt.
  • Met een stoomgenerator met een stoomtip kun je makkelijk de boorden van overhemden strijken. Bij deze stoomgeneratoren lopen de gaatjes door tot in de punt van de stijkzool.
  • De meeste stoomgeneratoren zijn hervulbaar tijdens het gebruik, maar er zijn uitzonderingen. Let daarop als je een stoomgenerator koopt. Vooral als je lang na elkaar strijkt. Een afneembaar waterreservoir is ook erg handig.
  • Voor grote strijkklussen zonder bijvullen is de inhoud van het waterreservoir ook erg belangrijk. Deze verschilt van nog geen halve liter tot ruim anderhalve liter water.
Foto's: Philips


Onderwerpen:
Tips stoomgenerator,  professioneel strijkijzer, wat is een stoomgenerator, tips, beste stoomgenerators, strijken met stoom.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.