Beste boormachine kopen. Tips en aanbiedingen beste winkels

Alle informatie voor het vinden van de voor jou beste boormachine en het goedkoop kopen van deze boormachine.

Een boormachine is onmisbaar elektrisch gereedschap. Iedereen heeft wel eens wat te boren of te schroeven. Koop de beste boormachines tegen de laagste prijs. Hieronder vind je alle informatie voor het kopen voor de voor jou beste boormachine. Met de beste winkels, een boormachine kiezer en de boormachine top 10.

De beste winkels om een boormachine te kopen

Bij de online winkels hieronder koop je je nieuwe boormachine tegen de laagste prijs. Deze winkels hebben stuk voor stuk een bijzonder goed aanbod aan boormachines met veel keuze en lage prijzen.


Makita klopboor en schroefmachine met 2 accu's en oplader


Makita klopboor en schroefmachine met 2 accu's en oplader

Boormachine Keuzehulp

Weet je nog niet welke boormachine je wilt kopen? Gebruik dan de Boormachine Keuzehulp van Coolblue. Geef je eisen en wensen en je krijgt alle geschikte boormachines en alle productinformatie waaronder reviews, ervaringen, voordelen en nadelen van iedere boormachine.

Beste boormachines test

Je hebt veel soorten boormachines (accuboormachine, klopboormachine, boorhamer) en diverse soorten gebruikers (af en toe gebruiker, klusser, professional), dus de beste boormachine is niet voor iedereen de zelfde boormachine. Bij de beste boormachines uit de tests vind je daarom een groot aantal verschillende testen van boormachines. Daar kijk je zien welke voor jou geschikte boormachine als beste boormachine is getest.

Deze testen zijn uitgevoerd door deskundige organisaties zoals de Consumentenbond, vergelijkingssites en experts op het gebied van elektrisch gereedschap.


Bosch boorhamer boormachine
Bosch boorhamer


Boormachine top 10

Welke boormachines zijn momenteel het best intrek? Bij de onderstaande boormachine top 10 lijsten vind je de meest verkochte, hoogst gewaardeerde en beste boormachines in diverse categorie├źn.


Goede fabrikanten van boormachines, die je in toplijsten vaak tegenkomt, zijn Makita, Bosch, Ferm, Metabo , Vonroc en Black & Decker.

De eerste draagbare elektrische boormachine werd in 1885 door de ingenieur Wilhelm Emil Fein in 1895 uitgevonden. Daarvoor waren alleen handboren in gebruik.

 

Boormachine met of zonder accu

Boormachines heb je met stroomsnoer en je hebt accu-boormachines. Een accu geeft je natuurlijk veel meer bewegingsvrijheid, maar de meest krachtige boormachines werken op het stroomnet. Bovendien is een accu-boormachine een stuk duurder dan een vergelijkbare boormachine zonder accu.

Let bij het prijsvergelijken van accu-boormachines goed op of de accu bij de boormachine meegeleverd wordt. Een accu is duur en soms lijkt een boormachine goedkoop, maar dan moet je de accu er nog los bijkopen. Omgekeerd zijn er ook boormachines waarbij twee accu's inbegrepen zijn. Dat werkt natuurlijk flink prijsverhogend, maar  met twee (vooraf opgeladen) accu's kun je lekker lang doorklussen.

Schroeven met een boormachine

Hierboven vind je ook informatie over schroefboormachines. Met veel boormachines kun je ook schroeven, maar dit elektrische gereedschap is daar niet voor gemaakt. Veel klussers kiezen er daarom uiteindelijk voor om er toch een losse accu schroefmachine bij aan te schaffen. Deze zijn handzamer en zijn veel beter geschikt om op een comfortabele en rustige manier een schroef in te draaien.


Vonroc accuboormachine

Vonroc accuboormachine

Soorten boormachines

De ene elektrische boormachine is de andere niet. Je hebt boormachines in diverse gradaties. Van een eenvoudige goedkope schroefboormachine tot een krachtige boormachine voor de meest zware klussen en het boren in de meest harde materialen. Hieronder een kort overzicht van de verschillende soorten boormachines.

Accuschroefboormachine

Een eenvoudige maar populaire boormachine. Werkt draadloos en je kunt er zowel mee boren als schroeven. Zo'n compacte en relatief goedkope boormachine is een goede boormachijne voor eenvoudige boorklusjes zoals het boren in hout of gips. Voor zware klussen is hij vaak te licht, maar een accuschroefboormachine is interessant om (naast een zwaarde boormachine) in bezit te hebben voor de kleinere klussen.

Accuboormachine

Verzamelnaam voor alle boormachines (alle types) met accu voor draadloos boren. Aanvankelijk waren dit lichte boormachines, maar accuboormachines worden steeds krachtiger.

Klopboormachine

Met een klopboormachine kun je niet alleen boren in hout en gips, maar ook in baksteen, metselwerk en metaal. Door de klopboor techniek kun je zwaardere klussen aan, maar beton blijft een brug te ver.

Boorhamer

Voor boren in beton heb je een boorhamer nodig. Voor klussen in huis is de boorhamer vaak de beste boormachine. Een boorhamer is duurder dan bovenstaande boormachines, maar bij een lichtere boormachine loop je vaak tegen de beperkingen aan.

Combihamer

De combihamer gaat nog een sttapje verder. Deze krachtige boormachine kun je ook gebruiken voor heel andere klussen zoals het verwijderen van tegels en zelfs het slopen van een muurtje. Hiervoor wordt een beitel op de boorkop aangebracht.

Kolomboormachine

Een kolomboormachine is een heel ander soort boormachine. Dit elektrische boorgereedschap kun je op een werkbank plaatsen om heel precies naar beneden te boren. Je gebruikt dit dus voor hout en andere werkstukken die je op een werkbank kunt bewerken. Voor het boren van een gat in de muur of plafond is een kolomboormachine niet geschikt.

Materiaal waarin je wil schroeven

Bespaar niet op de mogelijkheden van een boormachine. Een eenvoudige accuboormachine of schroefboormachine is goedkoop in aanschaf maar voor het boren in hardere houtsoorten of metaal heb je toch al snel een klopboormachine nodig. En als je het beton in wil heb je een boorhamer nodig. 

Kies daarom voor een krachtige boormachine zoals boorhamer om te voorkomen dat je later een tweede boormachine moet kopen omdat je met je eerste boormachine niet de klussen kan uitvoeren die je wil.

Meer informatie en tips boormachines

Over boren en boormachines valt nog veel te vertellen. Het gaat te ver om hier overal op in te gaan, maar bij onderstaande informatieve artikelen vind je veel nuttige tips voor bij het kiezen, kopen en gebruiken van een goede boormachine.Hierboven vind je artikelen met meer informatie en tips over deze onderwerpen en vind je aanbiedingen van de beste boormachines bij de beste winkels.Onderwerp:
Hierboven vind je alle informatie voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste boormachine. Je vindt er de beste en goedkoopste winkels voor een boor machine, de beste boormachines uit de test in alle soorten zoals een klopboormachine, een schroefboormachine, een boorhamer of een accuboormachine. Verder de boormachine top 10 en diverse tips voor bij het kiezen van een boormachine. Gebruik de boormachine keuzehulp om op een eenvoudige en snelle manier de voor jou beste boormachine te vinden.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.