Beste magnetron kopen (aanbiedingen, tips, test)

Alle informatie voor als je een goede magnetron wilt kopen tegen de laagste prijs. Met de goedkoopste winkels, de beste magnetrons uit diverse testen, de Magnetron Top 10 en een Magnetron Keuzehulp.


Samsung combi magnetron

Samsung combi magnetron


Beste winkels om een magnetron te kopen

Hieronder vind je de beste winkels om een magnetron te kopen. Deze online winkels hebben een zeer groot assortiment magnetrons en hanteren lage prijzen. Vaak met hoge korting en gratis bezorging.


Magnetron Keuzehulp

Weet je nog niet welke magnetron je wilt kopen? Kijk dan vooral eens naar de Magnetron Keuzehulp van Coolblue. Deze keuzehulp vind je bij de aanbiedingen van Coolblue hier boven.

Geef je wensen en eisen op, en de Magnetron Keuzehulp geeft je een overzicht van de meest geschikte magnetrons. Bovendien krijg je heel veel informatie over magnetrons waaronder reviews, gebruikerservaringen en de voordelen en nadelen van iedere magnetron.

Beste magnetrons uit de test

Welke magnetron is het beste om te grillen en te bakken? En welke magnetron is het meest geschikt voor het serieuze kookwerk? En wat is de beste koop als je de magnetron alleen voor opwarmen gebruikt?  

Er zijn veel verschillende magnetrons, en al deze magnetrons worden regelmatig getest. Bijvoorbeeld door de Consumentenbond, maar ook de vergelijkingssites, magazines en andere magnetron experts. Bij de beste magnetrons uit alle testen vind je al deze beste magnetrons.


Een magnetron verwarmt door water moleculen in voedsel en drank in beweging te brengen. Hierbij komt wrijvingswarmte vrij. Dit is de reden dat vochtige gerechten in een magnetron veel beter opwarmen dan droge gerechten.

Tips magnetron kiezen en kopen

Voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste magnetron hebben we nog wat handige tips en informatie bij elkaar gezet.

Combi magnetron of solo magnetron?

De eerste keuze die je maakt als je een nieuwe magnetron zoekt is die tussen een combi magnetron en een solo magnetron. 

Solo magnetron
Gebruik je de magnetron alleen voor het opwarmen van eten of drinken, en / of om iets wat uit de vriezer komt te ontdooien? Dan heb je voldoende aan een solo magnetron, een basis magnetron waarmee je alleen die handelingen kunt uitvoeren.

Een solo magnetron is een goedkope magnetron. Voor een euro of 75 heb je al een goede goedkope magnetron van bijvoorbeeld Tomado, Sharp, Primo of Inventum.


Inventum combimagnetron

Inventum combimagnetron


Combi magnetron
Maar wil je meer met je magnetron dan opwarmen en ontdooien dan heb je een combi magnetron nodig. Het woord combi staat voor de combinatie van een oven en een magnetron. Met een combi magnetron kun je ook oven handelingen uitvoeren zoals een pizza maken of een taart bakken.

Hoever de oven functies van een combi magnetron gaan hangt van de betreffende magnetron af. Soms betreft het alleen heel eenvoudige oven functies, soms ook kun je met de combi magnetron grillen, stomen en serieus koken. Hierdoor zijn er ook enorme prijsverschillen tussen de combi magnetrons.


Een magnetron verwarmt de watermoleculen via microgolfstraling op. Metalen (waaronder bestek, metalen borden en aluminiumfolie) geven daarom vonken af en mogen in de magnetron. 

Combi magnetron of combi oven?

Een combi magnetron is dus een magnetron met oven functies. Maar je hebt ook een combi oven, dat is een oven met magnetron functie. Beide zijn dus een combi van een oven en een magnetron. Het verschil is niet scherp, en de termen worden dan ook vaak door elkaar gebruikt.


Atag combi oven (inbouw)

Atag combi oven (inbouw)


Over het algemeen geldt: De meest uitgebreide oven / magnetrons worden combi oven genoemd, de combi's met wat minder oven functies worden als combi magnetron verkocht.

Wil je serieus kunnen koken met je magnetron? Dan kun je beter kiezen voor een combi oven.


Inbouw magnetron of vrijstaande magnetron?

De volgende keuze die je maakt is die tussen een inbouw magnetron of een losse magnetron. Deze keuze is wat makkelijker te maken, want voor een ingebouwde magnetron kies je meestal alleen als je een nieuwe keuken plaatst of een bestaande inbouw magnetron vervangt.


Siemens magnetron inbouw

Siemens magnetron inbouw

Bij het kiezen van een ombouw magnetron ben je gebonden aan de beschikbare nis maten in de keuken. Bij een losse magnetron ben je veel vrijer in je keuze. Zo'n vrijstaande magnetron kun je overal neerzetten waar je een stopcontact hebt. Maar een inbouw magnetron staat natuurlijk wel veel mooier in een keuken.


De magnetron is ouder dan je zal denken. De eerste magnetron (de Raytheon Radarange) werd al in 1947 in Amerika uitgebracht. Deze eerste magetron was echter zo groot dat deze alleen in restaurant keukens gebruikt kon worden. De eerste consumenten magnetron was de Tappan Radarange in 1955.

Grote magnetron of kleine magnetron?

Bij het kiezen en kopen van je beste  inbouw magnetron ben je waarschijnlijk gebonden aan de nis maten in de keuken, maar bij een losstaande magnetron kun je kiezen tussen een grote magnetron, kleine magnetron of een tussenmaat.

Gebruik je de magnetron alleen voor een bord eten of een beker warme melk? Dan kun je kiezen voor een kleine magnetron (bijvoorbeeld een inhoud van minder dan 25 liter). Wil je grote ovenschalen in de magnetron plaatsen, dan heb je een grote magnetron nodig (meer dan 40 liter).


Het idee van de magnetron kwam in 1945 per ongeluk tot stand toen Percy Spencer, een ingenieur van Raytheon, merkte dat een candybar in zijn zak was gesmolten doordat hij aan een magnetronbuis had gewerkt. 

Hoeveel vermogen moet de magnetron hebben?

Het vermogen van een magnetron bepaalt hoe lang het duurt voor het eten opgewarmd. Bij een goedkope magnetron bedraagt het vermogen soms niet meer dan 700 Watt. Daarbij moet je soms vrij lang wachten voor een gerecht opgewarmd is (afhankelijk van de structuur). 

Bij een magnetron met een vermogen van bijvoorbeeld 1100, 1500 of zelfs meer dan 2000 Watt is je eten veel sneller warm.


Sharp magnetron 2100 Watt

Sharp magnetron 2100 Watt


Een magnetron met een laag vermogen is goedkoper dan een magnetron met een hoog vermogen. Het hangt dus af hoe ongeduldig je bent en hoeveel geld je aan de magnetron wilt spenderen of een krachtige magnetron je de meerprijs waard is.

Na 1960 begon in Amerika de opmars van de magnetron. Het duurde echter nog tot na 1980 tot de magnetron in Nederland echt doorbrak. Tegenwoordig is de magnetron niet meer weg te denken uit de Nederlandse keukens.

Nog wat keuze mogelijkheden magnetron

En zo zijn er meer voorkeuren die je in de magnetron keuzehulp kunt aanvinken om je beste magnetron te vinden. Hieronder wat voorbeelden.

Wil je knapperige friet uit je combi magnetron? Kies dan voor een magnetron met crisp functie.

Heeft de magnetron een hete lucht oven functie, dan wordt de hitte van de oven efficiƫnter door de magnetron verspreid.

Een draaiplateau is erg handig in een magnetron, want zo wordt er meer gelijkmatig opgewarmd of verhit, maar het is ook fijn als de magnetron de mogelijkheid biedt om deze draaifunctie tijdelijk uit te zetten voor als je een schaal wilt plaatsen die te breed is om te draaien.

Als je bij de oven van de combi magnetron bovenwarmte en onderwarmte los van elkaar in en uit kunt schakelen geeft je dit meer mogelijkheden om een bodem goed te garen zonder dat de bovenzijde te heet wordt. Deze functie vindt je vooral bij duurdere combi magnetrons en bij een combi oven.

Als je de combimagnetron ook als oven gebruikt is de maximum temperatuur iets om op te letten. Soms is deze niet hoger dan 200 graden.

Nadat in de jaren 80 de magnetron in Nederland populair wordt maakte we ook kennis met de kant en klaar magnetronmaaltijd. Ook de magnetonpopcorn werd toen uitgevonden. De eerste popcorn voor in de magnetron was Pop Secret van General Mills in 1984.

Een magnetron met inverter warmt heel gelijkmatig op. Bij een magnetron zonder inverter gebeurt dat met tussenpozen. Een goedkope magnetron heeft meestal geen inverter.

Een magnetron wordt vaak voor ontdooien gebruikt, maar de ene magnetron is daar beter in dan de andere. Bij sommige luxe magnetrons kun je het type voedsel en het gewicht instellen. Zo kun je niet alleen brood maar bijvoorbeeld ook vlees goed in de magnetron ontdooien.


Etna magnetron retro

Etna magnetron retro

Beste magnetron merken

Bij de magnetron test bovenaan kun je zien welke magnetrons de beste magnetron in hun klasse zijn. 

Fabrikanten waarvan de magnetrons goed in de meeste tests scoren zijn Samsung, Bosch, Siemens, AEG, Whirlpool, en de over het algemeen wat goedkopere magnetrons van Etna, Sharp, Inventum. Andere goede magnetron merken zijn Pelgrim, Atag, Miele, Zanussi, LG, Beko, Smeg, Bauknecht en Neff.Zie ook:


Onderwerp:
De beste magnetrons uit de magnetron test en magnetron aanbiedingen van de beste winkels om een goede magnetron goedkoop te kopen. Met tips voor het vinden en goedkoop kopen van de voor jou beste combi magnetron, beste solo magnetron of andere beste magnetron.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.