Beste activity tracker / stappenteller kopen. Aanbiedingen, tips, test

Koop de beste activity tracker goedkoop. Met de beste fitness trackers uit de test en de goedkoopste winkels om zo'n goede stappenteller goedkoop te te kopen.


Stappenteller Xiaomi

Stappenteller / activity tracker Xiaomi Mi


De beste winkels om een goede activity tracker goedkoop te kopen

Ben je op zoek naar een goede activity tracker / stappenteller / fitness tracjer? Kijk dan bij onderstaande webshops. Deze winkels bieden online het grootste aanbod aan activity trackers en vragen daar de laagste prijzen voor.


Wat is een activity tracker?

Een activity tracker is een handig hulpmiddel dat je helpt om gezond te leven, met voldoende lichaamsbeweging. De activity tracker wordt ook wel stappenteller genoemd omdat hij het aantal stappen kan meten. 

Maar een goede activitytracker / stappenteller kan veel meer meten. De afstand die je loopt in meters, maar vaak ook het aantal verbrande calorie├źn, je slaappatroon en het aantal beklommen traptreden. Soms is een activity tracker voorzien van een hartslagmeter zodat ook je inspanning gemeten. kan worden.

De mogelijkheden van een goede activity tracker / stappenteller komen sterk overeen met die van een sporthorloge. Op het verschil tussen een activitytracker en een sporthorloge gaan we verderop in. Eerst kijken we naar de beste activity trackers / beste stappentellers uit de test en naar een keuzehulp om de beste activity tracker te kiezen.

Beste activity tracker uit de test

Wat is de beste activity tracker? Bij de beste activity trackers uit de test vind je een overzicht van beste activity trackers uit diverse testen. De beste activity trackers in het algemeen, maar bijvoorbeeld ook de beste activity tracker voor kinderen.

Activitytracker keuzehulp

Ben je er nog niet uit welke activity tracker je wilt kopen? Kijk dan bij de bovenstaande activitytracker aanbiedingen van Bol.com. Daar kun door je wensen en eisen aan te vinken heel makkelijk en snel een selectie maken uit circa 300 activitytrackers / stappentellers. Samsung Galaxy Fit fitness tracker

Samsung Galaxy Fit fitness tracker

Zo zie je razendsnel wat voor jou de beste activity trackers zijn.

De meeste informatie over activity trackers in het algemeen vind je bij de bovenstaande aanbiedingen van activity trackers bij Coolblue. Ook Coolblue heeft een heel goede activity tracker keuzehulp, maar hierin zijn minder stappentellers opgenomen dan bij Bol.com.


Activity tracker top tien

Welke fitness trackers zijn momenteel het meest in trek? Een overzicht van de meest populaire activity trackers van de afgelopen maand vind je in de activity tracker top 10. Hier vind je de recente fitness trackers / stappentellers waarover de gebruikers het meest tevreden zijn.

Verschil activity tracker en sporthorloge

Maar wat is nou het verschil tussen een activity tracker en een sporthorloge? Deze verschillen kunnen minimaal zijn. Ook een sporthorloge meet de lichamelijke activiteiten en ook een activity tracker geeft de tijd aan.

De beste sporthorloges geven meer informatie dan een activity tracker. Ze helpen bijvoorbeeld via een app om een trainingsprogramma samen te stellen. Maar kijk uit, een eenvoudig (en goedkoop) sporthorloge kan vaak minder dan een goede activity tracker. De grenzen tussen een stappenteller, activity tracker, sporthorloge en smartwatch zijn in de praktijk erg vaag.

Stappenteller / activity tracker Fitbit

Fitness tracker / stappenteller Fitbit


De mogelijkheden van een activity tracker hangen voornamelijk af van de sensoren waarover de fitness tracker beschikt. Deze sensoren doen de metingen die nodig zijn om de gegevens te verzamelen.

Sensoren die altijd of vaak aanwezig zijn op een activity tracker zijn een stappenteller, een sensor voor het afleggen van de afstand en sensoren voor het registreren van slaapgedrag, beweging (verbruik van calorie├źn) en een hartslagmeter die via de pols de hartslag meet. 

Daarnaast zijn er op een activity tracker nog sensoren mogelijk zoals een hoogtemeter (voor het registreren van klimmen), een temperatuurmeter, een barometer (voor het weerbericht om je pols) en een snelheidsmeter.

Voor welke sporten is een activity tracker geschikt?

Als stappenteller is iedere activity tracker geschikt, en voor het registreren van gegevens bij hardlopen of fitness oefeningen is iedere goede activity ook goed in staat. Voor het goed registeren van gegevens van sporten als fietsen en zwemmen wordt echter meer van een fitness tracker gevraagd.

Bij de bovenstaande keuzehulpen en de bovenstaande aanbiedingen bij de beste winkels kun je aangeven voor wat voor sporten je activity tracker geschikt moet zijn. Je ziet dan alleen de activity trackers geschikt voor jouw sport.

Voor het in beeld brengen en analyseren van je sportieve prestaties wordt vaak een app op je smartphone gebruikt. Bij de activity tracker wordt een app meegeleverd, maar je kunt ook gebruik maken van externe apps die soms betaald zijn en soms gratis zijn te downloaden.

Populaire sport apps voor het analyseren van fitness gegevens en het  aan de hand van de metingen opstellen van trainingsprogramma's zijn Strava (hardlopen, fietsen),  Runtastic (hardlopen, fitness, fietsen), Strava (lopen, fietsen), Xiaomi Mi Fit (fitness, training) en Endemo (fitness, training). In de keuzehulp kun je zien welke apps er door iedere activity tracker ondersteund worden.


Fitbit Ace Kids stappenteller kinderen

Fitbit Ace Kids stappenteller kinderen


Meer informatie en tips activity trackers / stappentellers

Goede activity trackers en stappentellers worden onder andere gemaakt door Fitbit, Polar, Xiaomi Mi, Garmin, Samsung, Apple en Huawei, maar ook door Medisana, TomTom, Medion en diverse minder bekende fabrikanten. Bij de aanbevolen winkels bovenaan vind je ze allemaal.

Bij de aanbiedingen van Bol.com en Coolblue (zie bovenaan) kun je heel makkelijk door voor jou beste activity tracker vinden, bijvoorbeeld door de gewenste ondersteunde activiteiten aan te geven (lopen, fietsen, zwemmen, fitness e.d.), maar ook door extra functionaliteiten aan te geven zoals het registreren van het slaappatroon, het meten van de hartslag, het gebruik onder water.

Wil je meer weten over activity trackers? Of wil je meer advies voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste activity tracker of beste stappenteller? Kijk dan bij de onderstaande artikelen.

Of kijk bij de bovenaan genoemde activity tracker test voor informatie over bijvoorbeeld de beste fitness tracker voor dames en de beste activity tracker voor kinderen.Zie ook:Samenvatting:
Een goede activity tracker is tegenwoordig veel meer dan alleen een stappenteller. Je kunt er heel verschillende sporten en activiteiten mee meten. Hier boven meer informatie en de aanbiedingen van activity trackers en stappentellers bij de beste winkels waar je goedkoop een goede stappenteller of goede activity tracker kunt kopen.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.