Activity trackers die ook bij zwemmen meten


Een activity tracker heeft je veel informatie over je sportieve en lichamelijke prestaties. Maar lang niet iedere activity tracker gaat daar even ver in. Hier kijken we naar activity trackers die ook de prestaties tijdens het zwemmen meten.


Stappen tellen en gelopen afstanden weergeven kan iedere activity tracker wel, maar met andere lichamelijke activiteiten zoals fietsen en fitness wordt het al anders. En het meten van de prestaties tijdens het zwemmen is vrij zeldzaam.

Zo'n activity tracker moet niet alleen geheel waterdicht zijn, deze moet ook gezwommen afstanden kunnen meten. Natuurlijk mag zo'n tracker je ook niet hinderen, je draagt ze als een horloge om de pols.

Kies voor een zwemhorloge!

Het meten van afstanden tijdens het zwemmen is een verhaal apart en ook de hartslag tijdens het zwemmen wordt door een standaard activity tracker niet goed gemeten. We adviseren dan ook om geen gewone activity tracker te gebruiken maar een speciaal zwemhorloge. Deze zijn namelijk specifiek voor het zwemmen ontwikkeld.


Zo'n zwemhorloge meet (meestal) zwemsnelheid, zwemafstand, hartslag en gezwommen baantjes. Veel goede zwemhorloges kunnen zelfs je zwemslag herkennen en aangeven hoeveel calorie├źn je tijdens het zwemmen hebt verbruikt. Er zijn zwemhorloges die het best presteren bij het zwembad zwemmers, maar het beste zwemhorloge voor open water kan weer een ander zwemhorloge zijn. 

In het bovenstaande overzicht met zwemhorloges kun je precies aangeven wat je van je zwemhorloge verwacht en wat je wilt meten.


Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.