Zwemhorloge: Activity trackers / sporthorloges die ook bij zwemmen meten

Wil je zwemprestaties meten met je sporthorloge? Kies dan voor een zwemhorloge. Hier aanbiedingen van alle goede zwemhorloges.


Een activity tracker heeft je veel informatie over je sportieve en lichamelijke prestaties. Maar lang niet iedere activity tracker gaat daar even ver in. Hier kijken we naar activity trackers die ook de prestaties tijdens het zwemmen meten. Omdat deze activity trackers de vorm van een horloge hebben worden ze ook wel zwemhorloge genoemd.


Stappen tellen en gelopen afstanden weergeven kan iedere activity tracker wel, maar met andere lichamelijke activiteiten zoals fietsen en fitness wordt het al anders. En het meten van de prestaties tijdens het zwemmen is vrij zeldzaam.

Zo'n activity tracker moet niet alleen geheel waterdicht zijn, deze moet ook gezwommen afstanden kunnen meten. Natuurlijk mag zo'n tracker je ook niet hinderen, je draagt ze als een horloge om de pols. En je kunt ze ook dagelijks als horloge gebruiken. Vandaar de naam zwemhorloge.

Kies voor een zwemhorloge!

Het meten van afstanden tijdens het zwemmen is een verhaal apart en ook de hartslag tijdens het zwemmen wordt door een standaard activity tracker niet goed gemeten. We adviseren dan ook om geen gewone activity tracker te gebruiken maar een speciaal zwemhorloge. Deze zijn namelijk specifiek voor het zwemmen ontwikkeld.


Deze zwemhorloges zijn goede activity trackers voor het zwemmen, maar ook veelzijdige sporthorloges die veel meer meten dan de zwem prestaties alleen.

Zwemhorloge Garmin
Zwemhorloge Garmin


Zo'n zwemhorloge meet (meestal) zwemsnelheid, zwemafstand, hartslag en gezwommen baantjes. Veel goede zwemhorloges kunnen zelfs je zwemslag herkennen en aangeven hoeveel calorie├źn je tijdens het zwemmen hebt verbruikt. Er zijn zwemhorloges die het best presteren bij het zwembad zwemmers, maar het beste zwemhorloge voor open water kan weer een ander zwemhorloge zijn. 

In het bovenstaande overzicht met zwemhorloges kun je precies aangeven wat je van je zwemhorloge verwacht en wat je wilt meten.Samenvatting:
De beste activity trackers om prestaties tijdens het zwemmen te meten zijn sporthorloges. Zo'n sporthorloge wordt ook wel zwemhorloge genoemd. Lang niet ieder sporthorloge of activity tracker kan zwemprestaties meten. Bij een zwemhorloge is dat natuurlijk wel het geval. Maar een goed zwemhorloge kan veel meer. het is een veelzijdig sporthorloge. Steeds vaker zelfs een smartwatch die je prestaties tijdens het zwemmen meet.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.