Goedkope aircoolers (luchtkoelers onder de 60 euro)


De aircooler (luchtkoeler) is een zeer populair apparaat om op warme dagen de woning te koelen. Een aircooler koelt veel beter dan een ventilator en is veel goedkoper dan een airco. Hier kijken we naar aircoolers (luchtkoelers) onder de 60 euro.


In tegenstelling tot een airco koelt een aircooler de lucht niet met behulp van een koelvloeistof maar gewoon met water, en in tegenstelling tot een gewone airco verplaatst een luchtkoeler de lucht niet alleen, maar koelt deze ook daadwerkelijk. Zo kan een aircooler de temperatuur in de ruimte een paar graden laten dalen, terwijl bij een gewone ventilator alleen de luchtstroom koud aanvoelt maar de temperatuur gelijk blijft.

Een aircooler doet zijn werk (koelen) dus beter dan een gewone ventilator, en dat tegen een prijs die niet veel hoger ligt. Kijk maar bij aanbiedingen alle aircoolers onder de 60 euro voor een overzicht van al deze goedkope luchtkoelers.

Aircooler of airco?

Met een aircooler kun je de temperatuur daadwerkelijk naar beneden brengen. Het gaat daarbij om enkele graden. Een airco kan de temperatuur nog veel lager brengen en is beter geschikt voor grote ruimtes, maar een aircooler heeft ook voordelen ten opzichte van de airco. Ten eerste is de prijs van een luchtkoeler heel veel lager dan die van een airco (kijk maar bij de bovenstaande aanbiedingen) en ten tweede heeft de aircooler geen slang nodig om de warme lucht af te voeren. Dat zijn vooral voor thuisgebruik natuurlijk twee grote voordelen.

De aircooler koelt doormiddel van water in een reservoir dat je wel af en toe moet bijvullen. Omdat dit water verdampt brengt een luchtkoeler de luchtvochtigheid in een kamer wel omhoog. Een raam of een deur openzetten om het vocht af te voeren is daarom soms wel nodig.

Kiezen beste aircooler

Bij de aanbiedingen van aircoolers hierboven vind je alle aircoolers die je onder de 60 euro kunt kopen. De goedkoopste aircoolers koop je al onder de 30 euro. In het overzicht kom je zowel tafelmodellen als grondmodellen tegen.

Je kunt er de voor jou beste aircooler selecteren door de wensen en eisen waaraan de luchtkoeler moet voldoen. Plaats je de aircooler op de slaapkamer? Selecteer dan de geluidsarme (stille) aircoolers. Voor een aircooler op je werkplek kan een bureau-aircooler interessant zijn en als de luchtkoeler wat verder weg staat kun je kiezen voor een aircooler met afstandsbediening.

Zo kun je snel en makkelijk je aircooler selecteren en goedkoop aanschaffen. Bij de beste winkels om goedkoop een aircooler te kopen kun je nog meer goedkope aircoolers vinden.

Foto: Domo aircooler

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.