Aanbiedingen beste aircoolers (luchtkoelers) bij online winkels

Een goede aircooler (luchtkoeler) koelt veel beter dan een standaard ventilator. Hier aircooler aanbiedingen bij de beste en goedkoopste winkels.

Goede luchtkoeler / aircooler goedkoop kopen

Koop goedkoop je aircooler (luchtkoeler, luchtcooler) en kies daarbij uit een groot assortiment goede aircoolers van de beste merken. Hier vind je de beste aircoolers tegen de laagste prijzen en heb je de meeste keuze uit de beste luchtkoolers.


Dit zijn de beste winkels om een aircooler te kopen

Bij onderstaande winkels koop je goedkoop een goede aircooler.


Wat is een aircooler?

Je kunt een aircooler zien als een tussenvorm tussen een ventilator en een airco. Hoewel het apparaat vaak voor een airco wordt aangezien is het feitelijk een ventilator. 

Een aircooler is echter veel effectiever dan een gewone ventilator. Terwijl een ventilator alleen de lucht in beweging brengt (en daarbij het idee van koelte geeft) koelt de aircooler de lucht echt, waardoor de temperatuur in de ruimte naar beneden gebracht wordt.

De aircooler / luchtkoeler koelt de lucht doormiddel van koud water. De ventilator blaast de lucht langs het water dat door een elektrisch koelelement wordt gekoeld. Daardoor blaast een aircooler koude lucht de kamer in.

Een groot verschil tussen een aircooler en een airco is dat de airco koelvloeistof gebruikt om te koelen en dat de luchtkoeler daar water voor gebruikt.

Voordelen en nadelen aircooler

Laten we eens kijken naar de voordelen en nadelen van de aircooler  / luchtkoeler ten opzichte van een gewone ventilator en ten opzichte van de airco.

Voordelen en nadelen aircooler ten opzichte van een ventilator

 • Voordeel: Een aircooler koelt de lucht en brengt de temperatuur naar beneden
 • Voordeel: Omdat een aircooler de lucht koelt hoeft hij niet op de persoon gericht te worden.
 • Nadeel: De gemiddelde luchtkoeler is duurder dan de gemiddelde ventilator
 • Nadeel: Een luchtkoeler maakt de lucht ook vochtiger. (dit kan ook een voordeel zijn).

Voordelen en nadelen aircooler ten opzichte van een airco

 • Voordeel: De gemiddelde aircooler is goedkoper dan de gemiddelde airco
 • Voordeel: De aircooler gebruikt aanmerkelijk minder stroom dan een airco. Het stroomverbruik is vergelijkbaar met dat van een ventilator.
 • Voordeel: De luchtkoeler heeft geen afvoerslang nodig.
 • Voordeel: Een aircooler is compact en makkelijk te verplaatsen.
 • Voordeel: Een aircooler droogt de lucht niet uit.
 • Voordeel: Een luchtkoeler is milieu vriendelijker dan een airco.
 • Nadeel: Een airco koelt beter dan een luchtkoeler.
 • Nadeel: Bij een airco kun je de gewenste temperatuur instellen, bij een aircooler kun je alleen een stand instellen.

De aircooler heeft dus veel voordelen ten opzichte van de airco. Het voordeel ten opzichte van een gewone ventilator zit hem vooral in het vele betere koelen van de aircooler. Het prijsverschil is overzichtelijk, vooral als je gebruik maakt van de bovenstaande aanbiedingen.

Beste aircooler merken

Er zijn veel merkloze (vaak goedkope) aircoolers op de markt. Maar steeds meer bekende fabrikanten brengen hun eigen luchtkoelers uit. Het gaat daarbij vaak om fabrikanten die ook ventilatoren maken. 

Goede merken voor een luchtkoeler zijn onder andere Domo, Inventum, Honeywell, Fuave, Dyson, Tristar, Qlima, DeLonghi en Eurom.

Foto: Domo aircooler

Zie ook:
Hier vind je aanbiedingen van de aircooler / luchtkoeler. Een aircooler is een ventilator die de lucht niet alleen blaast maar ook afkoelt. Dat afkoelen doet een luchtkoeler met water en niet met koelvloeistof (zoals een airco). Een aircooler is in vergelijk met een airco goedkoop in aanschaf en gebruik. Kijk hier voor luchtkoeler aanbiedingen en de voordelen en nadelen van een aircooler.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.