Dubbele friteuse


Een dubbele friteuse, oftewel een friteuse met twee bakken, is heel flexibel in het gebruik. Je kunt beide mandjes met friet vullen, maar bijvoorbeeld ook één met friet en de ander met snacks, of twee verschillende snacks tegelijk frituren.

Heeft de ene snack een kortere bereidingstijd dan de ander? Geen probleem want dan haal je gewoon het ene mandje er wat eerder uit. Ook plakken de verschillende snacks niet aan elkaar.

Aparte bakken met thermostaat

Omdat de ene snack om een andere bereidingstemperatuur vraagt dan de andere snack zijn deze dubbele frituurpannen uitgerust met twee thermostaten en twee aparte bakken met aparte verhitting. Je kunt de temperatuur dus per bak regelen. Eigenlijk bestaat zo'n dubbele friteuse uit twee friteuses in één apparaat.

De capaciteit van deze friteuses is vaak groter dan die van een standaard frituurpan met één mandje. Toch is zo'n dubbele friteuse helemaal niet zo veel duurder dan een enkele friteuse.

Bekende merken als Tefal, Inventum en Fritel hebben allen van dit soort dubbele friteuses in hun assortiment. Kijk bij alle dubbele friteuses om te zien wat er allemaal aan dubbele frituurpannen te koop is en wat deze friteuses met dubbele bak kosten.

Zie ook: Meer tips friteuses
Foto: Tefal
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.