Zelf yoghurt maken met een yoghurtmaker (yoghurtmachine)

Met een yoghurtmaker (ook wel yoghurtmachine genoemd) kun je je eigen yoghurt maken. Precies zoals je wil. Zonder smaakstoffen, zonder zoetstoffen, met alleen de ingrediƫnten die je wil.


Wij kijken hier naar goede yoghurtmakers en kijken wat je met zo'n yoghurtmaker kan maken.


Om zelf yoghurt te maken heb je wel wat kant en klare yoghurt nodig. Maar vaak maak je met een kleine hoeveelheid biologische volle yoghurt of Griekse yoghurt en een grotere hoeveelheid melk een behoorlijke hoeveelheid yoghurt.

Als je een tweede keer yoghurt maakt kun je als basis een restje van je zelfgemaakte yoghurt gebruiken.

Tip: Heb je ene koemelk allergie of ben je lactose intolerant? In plaats van gewone melk kun je ook sojamelk gebruiken als basis voor je zelfgemaakte yoghurt.

Hoe zelf yoghurt maken?

Aan de yoghurt kun je voor de bereiding begint extra ingrediƫnten toevoegen, zoals bijvoorbeeld aardbeien om aardbeienyoghurt te maken. Je kookt eerst de yoghurtmelk, koelt deze deels weer af, en daarna gaat de yoghurtmaker aan het werk. Dat kost een paar uur, maar je hebt er geen omkijken naar.

Er is een grote diversiteit aan yoghurtmakers te koop. Kijk maar bij het overzicht goede yoghurtmakers. De prijzen lopen uiteen van circa 20 euro tot meer dan 60 euro.  De verschillen zitten hem vooral in de mogelijkheden. Met sommige luxere yoghurtmachines kun je ook zelf yoghurtijs of kaas maken.

Zie ook


Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.