Test: Wat is de beste stoomgenerator?


Wat is een stoomgenerator? De stoomgenerator waar we het hier over hebben is een extra krachtig stoomstrijkijzer waarbij het waterreservoir niet in het strijkijzer zelf zit, maar in een aparte watertank. Zo kun je heel lang doorstrijken (veel langer dan met een gewoon stoomstrijkijzer) terwijl het strijkijzer juist heel licht is. Kijk hier voor de beste stoomgenerator en de beste goedkopere alternatieven.


Experts raden deze beste stoomgeneratoren aan. Het betreft een stoomgenerator van Tefal en diverse stoomgeneratoren van Philips. Kijk bij de beste stoomgeneratoren uit de test voor deze beste stoomgenerators en hun prijs.

Waarom een stoomgenerator?

Waarom zou je een stoomgenerator gebruiken in plaats van een gewoon stoomstrijkijzer? Hier de voordelen van een stoomgenerator:

  • Licht: Je hoeft het gewicht van het water immers niet te tillen onder het strijken. 
  • Krachtig: Een stoomgenerator wekt stoom met hoge druk op.
  • Praktisch: Je kunt heel lang strijken zonder het water tussendoor bij te vullen. Een goede stoomgenerator heeft een groot extern waterreservoir.

Daartegenover staat wel dat een stoomgenerator duurder in aanschaf is dan een gewone stoomstrijkijzer.

Tip kiezen beste stoomgenerator

  • Heb je altijd veel strijkwerk? Let dan op de inhoud van het externe waterreservoir. Hoe groter hoe langer je ononderbroken kunt strijken.
  • En het is dan handig als je het reservoir halverwege kunt bijvullen zonder dat je de generator eerst moet laten afkoelen. Bij een goede stoomgenerator is dat mogelijk. Het reservoir moet dan afneembaar zijn.
  • De hoge stoomopbrengst is de kracht van een stoomgenerator. Deze wordt in bar uitgedrukt. Hoe meer bar hoe krachtiger je de kreukels te lijf kan. 
  • Let op dit punt ook op de (continue) stoomproductie. Deze wordt in gram uitgedrukt. 100 gram per minuut is wel het minimum voor een goede stoomgenerator.
  • Naast de continue stoomproductie kun je met de meeste stoomgeneratoren ook een stoomstoot geven als je een hardnekkige kreukel tegen komt.
Zie ookFoto: Philips
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.