Getest: De beste ovens


Een oven is een belangrijk apparaat in de keuken. Tenminste, als je van lekker eten houdt. Voor het echte koken is een goede oven onontbeerlijk. Maar wat is de beste oven?


Die vraag laat zich moeilijk beantwoorden. Er zijn namelijk vele soorten ovens, zowel inbouw als losstaand. Kijk voor de beste oven die jij zoekt bij het overzicht alle testen van ovens op TestResults.nl. Daar vind je diverse testen die zijn uitgevoerd door bijvoorbeeld vergelijkingssites, culinaire tijdschriften en de Consumentenbond.

Combi oven

Een populaire oven is de combi-oven of combi-magnetron. Twee benamingen voor eigenlijk hetzelfde apparaat, want dit is een oven gecombineerd met een magnetron. Met dit multifunctionele apparaat kun je zowel heerlijke over gerechten bereiden als snel wat ontdooien of opwarmen.


Stoomoven

Een andere heel specifieke oven is de stoomoven. Deze oven heeft een stoomfunctie waarmee je gerechten met waterdamp gaart. Vet en olie komen er bij een stoomoven niet aan te pas, waardoor het gezonder is. Bovendien blijven zowel smaak als vitamines bij een stoomoven beter behouden en krijgen deeggerechten als broden, taarten en pizza een knapperig korstje.

Hoewel de stoomoven in Nederland niet eens zo bekend is betreft het dus een geweldig apparaat. Bovendien biedt een stoomoven alle normale ovenfuncties. Maar de ideale combi van zowel gewone oven, magnetron en stoomoven bestaat helaas niet.

Mini oven

De mini oven is geen speciale oven qua mogelijkheden, maar wel qua formaat. Een mini oven is een kleine, voordelige en vrijstaande oven. De mini-oven wordt vaak gebruikt door mensen die geen culinaire hoogstandjes met hun oven uit willen voeren, maar die wel op zondagochtend lekker een broodje willen afbakken of af en toe een pizza uit de supermarkt klaar willen maken.

Kijk bij bovenstaande tests van ovens voor de beste ovens op ieder gebied en voor informatie en tips voor bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste oven.


Zie ook
Foto: Inventum
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.