Autoradio testWie kan er nou in de auto zonder muziek? Een auto zonder autoradio is geen complete auto. En autoradio's heb je tegenwoordig in vele soorten, van een eenvoudige FM-autoradio tot een multimediasysteem voor in de auto met naast radio en streaming audio ook routenavigatie en mogelijkheden voor een een parkeersysteem en televisie. Hier kijken we naar de beste autoradio uit menig autoradio test.


Deze testen van autoradio's zijn uitgevoerd door deskundigen op dit gebied en te vinden bij de autoradio testen op TestResults.nl. Je vindt daar autoradio testen van alle soorten autoradio┼Ť en multimedia systemen voor in de auto. Van heel uitgebreid tot heel eenvoudig.

DAB+ autoradio

Een belangrijke mogelijkheid om op te letten als je een nieuwe autoradio aanschaf is de mogelijkheid om DAB+ radio-uitzendingen te ontvangen. DAB+ staat voor digitale radio. Juist in de auto komen de voordelen van DAB+ goed naar voren. Niet alleen klinkt de muziek via de digitale ontvangst veel mooier en meer helder dan analoge radio, ook is de ontvangst veel stabieler. Zonder geruis en haperingen. Ook heeft een digitaal radiostation een vaste frequentie waardoor je niet van frequentie hoeft te wisselen als je het land doorkruist.

Ook kan een DAB+ op zijn display de actuele verkeersinformatie weergeven. En dan te bedenken dat de ontvangst van digitale radio gratis is en de autoradio zelf nauwelijks duurder.

Je zal dus zien dat de beste autoradio in iedere autoradio test zoals op TestResults vermeld een DAB+ autoradio is.

Extra mogelijkheden van de autoradio

Een autoradio gebruik je niet alleen meer om naar radiostations te luisteren. Een goede autoradio beschikt tegenwoordig ook over Bluetooth zodat je hem aan je smartphone kunt koppelen en in de auto naar je Spotify playlist kunt luisteren. Je gebruikt de autoradio dan ook als handsfree-set, en grotere (dubbel-DIN) autoradio's kunnen vaak ook als navigatiesysteem dienen of als monitor voor een achteruitrij-camera.

Kijk bij de bovenstaande autoradio testen wat de beste autoradio voor jou is.

Foto: Pioneer
Content=King 2016. Mogelijk gemaakt door Blogger.