Test: Beste sapcentrifuge (beste slowjuicer)

beste sapcentrifuge test

Met een sapcentrifuge maak je je je eigen sap uit fruit en groente, precies in die samenstelling zoals jij het hebben wil. Dat is mega-gezond en erg smakelijk. Hier kijken we naar drie beste geteste sapcentrifuges. Het betreft de beste sapcentrifuge in drie prijsklassen. Het betreft in alle gevallen tevens de beste slowjuicer.


Verschil sapcentrifuge en blender

Maar eerst kijken we naar het verschil tussen een sapcentrifuge en een blender, omdat daar nogal eens verwarring over is. Een blender en een smoothiemaker verpulveren en vermalen groente en fruit. Stop wortels, een appel en  broccoli in een blender en er komt een dikke pap uit. Een sapcentrifuge  (juicer) centrifugeert het sap uit dit groente en fruit. Je krijgt geen pap maar helder sap om te drinken.

Hier kijken we dus naar de beste sapmakers.

Beste sapcentrifuge kopen

Deze test is uitgevoerd door de Blenderstore (waar je naast blenders ook o.a. sapcentrifuges en slowjuicers kunt kopen. Bij de Coolblue Blenderstore kun je niet alleen onderstaande (en andere) sapcentrifuges goedkoop kopen, maar ook testen, reviews en gebruikerservaringen lezen. En als je twijfelt over hetgeen je nodig hebt, dan kun je gebruik maken van de handige keuzehulp voor al dit soort apparaten.

Beste goedkope sapcentrifuge: Emerio SJ-108176

Zoek je een sapcentrifuge van maximaal 100 euro, kies dan voor de Emerio SJ-108176, de beste sapcentrifuge in de laagste prijsklasse. Deze Emerio juicer maakt maar weinig omwentelingen (35 rotaties per minuut) wat het resultaat ten goede komt. Je krijgt veel sap en het pulp is mooi droog. Ook uit vochtarme ingrediënten weet deze sapcentrifuge veel sap te verkrijgen. Vitaminen en mineralen blijven door de slowjuicer prima behouden.

beste slowjuicer test


Het pulpreservoir vangt alle pulp netjes op en de schuimafscheider zorgt ervoor dat je heldere sapje niet wordt ontsiert door een laag schuim.

Groente en fruit worden min of meer naar binnen "getrokken", je hoeft dus nauwelijks te duwen. Doordat de opening niet zo heel breed is moet je grote stukken groente en fruit wel eerst even snijden. De inhoud van het sapreservoir is 0,8 liter.


Beste sapcentrifuge dagelijks gebruik: Philips

Gebruik je de sapcentrifuge dagelijks, dan kun je beter iets meer geld uitgeven. De Blenderstore adviseert in dat geval de Philips Avance Masticating Juicer HR1946. Deze juicer doet zijn werk erg snel, binnen een minuut heb je een glas vers sap. Ook is het sapreservoir met 1 liter wat groter dan dat van de Emerio sapcentrifuge.

beste slowjuicer

Andere pluspunten van deze beste slowjuicer zijn de druppelstop, het handige smalle formaat en de de MicroMasticating technologie die cellen van het groente en fruit opent zodat de voedingstoffen maximaal in de sap opgenomen worden. Ook is deze beste sapcentrifuge uit de middenklasse makkelijk te reinigen. Losse onderdelen kunnen in de vaatwasser.

Ten opzichte van de goedkope sapcentrifuge van Emerio is er echter ook een minpunt, de Philips beschikt niet over een schuimafscheider. En dat is toch jammer bij een sapcentrifge van ruim 200 euro.

Kijk bij de bovengenoemde winkel voor de actuele prijs van deze sapcentrifuge.

Beste sapcentrifuge: Solis Juice Fountain Multi Type 847 

En tot slot de beste van de beste sapcentrifuges, de beste sapcentifuge voor de echte sapjes-junk of de professionele gebruiker. Je kunt met deze Solis juicer niet alleen sap maken, maar dankzij de pureerschijf ook dikkere smoothies.

beste sapcentrifuge


Slowjuicer of niet, snelheid is een pluspunt bij deze beste sapcentrifuge in de topklasse. Met 1500 watt haal je in korte tijd alle sap uit het groente of fruit. Tussendoor legen hoeft niet, want het pulpreservoir is 3 liter en de inhoud van de sapkan 1,2 liter. Ook hoef je zelden voor te snijden dankzij de ruime vulopening van 8,4 centimeter.

Een ander sterk punt van deze beste slowjuicer is de metalen behuizing, dat is toch een stuk steviger dan de kunststof behuizingen van de goedkopere sapcentrifuges.

Kijk bij de bovenaan genoemde winkel voor alle prijzen, specificaties plus testen en reviews van deze beste slowjuicers / beste sapcentrifuges.


Zie ook

Foto bovenaan: Philips

Onderwerpen:
Beste slowjuicer, beste sapcenttifuge, test, verschil, goedkope, beste koop, best getest.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.