Test: Beste sapcentrifuge (beste slowjuicer)

De beste sapcentrifuge en beste slowjuicer uit de test en aanbiedingen van nog meer goede sapcentrifuges en slowjuicers.

beste sapcentrifuge test Philips

Met een sapcentrifuge maak je je je eigen sap uit fruit en groente, precies in die samenstelling zoals jij het hebben wil. Dat is mega-gezond en erg smakelijk. Hier kijken we naar drie beste geteste sapcentrifuges. Het betreft de beste sapcentrifuge in drie prijsklassen. Het betreft in alle drie gevallen tevens de beste slowjuicer in hun prijscategorie.


Verschil sapcentrifuge en blender

Maar eerst kijken we naar het verschil tussen een sapcentrifuge en een blender, omdat daar nogal eens verwarring over is. Een blender en een smoothiemaker verpulveren en vermalen groente en fruit. Stop wortels, een appel en  broccoli in een blender en er komt een dikke pap uit. Een sapcentrifuge  (juicer) centrifugeert het sap uit dit groente en fruit. Je krijgt geen pap maar helder sap om te drinken.

Hier kijken we dus naar de beste sapmakers.

Beste goedkope sapcentrifuge: Emerio

Zoek je een sapcentrifuge van maximaal 70 euro, kies dan voor de Emerio sapcentrifuge, de beste sapcentrifuge in de laagste prijsklasse. Deze Emerio juicer maakt maar weinig omwentelingen (35 rotaties per minuut) wat het resultaat ten goede komt. 

Je krijgt veel sap en het pulp is mooi droog. Ook uit vochtarme ingrediƫnten weet deze sapcentrifuge veel sap te verkrijgen. Vitaminen en mineralen blijven door de slowjuicer prima behouden.

beste slowjuicer test Ermerio

Goedkope sapcentrifuge Emerio


Het pulpreservoir vangt alle pulp netjes op en de schuimafscheider zorgt ervoor dat je heldere sapje niet wordt ontsiert door een laag schuim.

Groente en fruit worden min of meer naar binnen "getrokken", je hoeft dus nauwelijks te duwen. Doordat de opening niet zo heel breed is moet je grote stukken groente en fruit wel eerst even snijden. De inhoud van het sapreservoir is 0,8 liter.


Beste sapcentrifuge dagelijks gebruik: Philips Masticating Juicer

Gebruik je de sapcentrifuge dagelijks, dan kun je beter iets meer geld uitgeven. De Blenderstore adviseert in dat geval de Philips Avance Masticating Juicer (HR1946.) Deze juicer doet zijn werk erg snel, binnen een minuut heb je een glas vers sap. Ook is het sapreservoir met 1 liter wat groter dan dat van de Emerio sapcentrifuge.

sapcentrifuge Philips
Sapcentrifuge Philips juicer

Andere pluspunten van deze beste slowjuicer zijn de druppelstop, het handige smalle formaat en de de MicroMasticating technologie die cellen van het groente en fruit opent zodat de voedingstoffen maximaal in de sap opgenomen worden. Ook is deze beste sapcentrifuge uit de middenklasse makkelijk te reinigen. Losse onderdelen kunnen in de vaatwasser.

Ten opzichte van de goedkope sapcentrifuge van Emerio is er echter ook een minpunt, de Philips beschikt niet over een schuimafscheider. En dat is toch jammer bij een sapcentrifge van ruim 200 euro.

Kijk bij de bovengenoemde winkels voor de actuele prijs van deze sapcentrifuge.

Beste sapcentrifuge: Solis Juice Fountain

En tot slot de beste van de beste sapcentrifuges, de beste sapcentifuge voor de echte sapjes-junk of de professionele gebruiker. Je kunt met deze Solis juicer niet alleen sap maken, maar dankzij de pureerschijf ook dikkere smoothies.

beste sapcentrifuge / slowjuicer Solis

Beste slowjuicer: Solis juicer


Slowjuicer of niet, snelheid is een pluspunt bij deze beste sapcentrifuge in de topklasse. Met 1500 watt haal je in korte tijd alle sap uit het groente of fruit. Tussendoor legen hoeft niet, want het pulpreservoir is 3 liter en de inhoud van de sapkan 1,2 liter. Ook hoef je zelden voor te snijden dankzij de ruime vulopening van 8,4 centimeter.

Een ander sterk punt van deze beste slowjuicer is de metalen behuizing, dat is toch een stuk steviger dan de kunststof behuizingen van de goedkopere sapcentrifuges.

Andere goede slowjuicers en sapcentrifuges

In het onderstaande overzicht met aanbiedingen van alle juicers vind je circa 450 slowjuicers en sapcentrifiges tegen een lage prijs. 

Uit dit overzicht kun je makkelijk (door je wensen aan te vinken) je beste juicer tegen de laagste prijs selecteren.


Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen voor alle prijzen, specificaties plus testen en reviews van deze beste slowjuicers / beste sapcentrifuges.


Zie ook

Foto bovenaan: Philips

Onderwerpen:
Wat is de beste slowjuicer / beste sapcentrifuge uit de test? Hierboven vind je de best geteste juicers. De beste sapcentrifuge uit de test en de beste koop.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.