Overzicht van alle goede stoomkokers


Stomen is gezond. En lekker ook! Stoom je eten zonder met een stoomkoker. Niet alleen gebruik je geen vet, ook blijven vitaminen en mineralen veel beter behouden als je eten stoomt in plaat van bakt of kookt. Ook is de kooktijd korter en kun je door te stomen meerdere gerechten tegelijk in de stoomkoker bereiden.

Kortom, stomen in plaats van koken of bakken heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Want het resultaat is nog lekker ook. Gestoomde groente is bijvoorbeeld veek knapperiger en smaakt veel verser. En niet alleen alleen groente kun je stomen, maar ook onder andere vlees, aardappelen, eieren en vis. En ook rijst, want een stoomkoker wordt ook wel rijstkoker genoemd, omdat je er snel en makkelijk rijst in kunt bereiden.

Ook voor aardappelen is een stoomkoker erg handig, je hoeft namelijk niet op te letten op je pan aardappelen overkookt.

Kijk hier voor een overzicht van alle goede stoomkokers

/div>

Waarom een stoomkoker kopen?

Is de stoomkoker een keukenapparaat dat straks naast de broodbakmachine en de pizza-oven staat te verstoffen? Nee, de stoomkoker is echt handig en nuttig. Het grootste pluspunt van de stoomkoker (naast de vetloze bereiding) is de smaak. Veel eten is gewoon veel lekkerder. Gestoomde kop bijvoorbeeld, maar wat dacht je van gestoomde paprika? Onbekend, maar oooooh zo lekker. En gestoomde vis natuurlijk, liefst met gestoomde rijst. En zo is er heel veel voedsel dat gestoomd gewoon veel lekkerder en verser smaakt.

Stapelbare stoomkokers

We noemden al gestoomde rijst en gestoomde kip. En zo zijn er veel verschillende delen van je maaltijd die je (los van elkaar) wilt stomen. Daarom zijn er veel stoomkokers die beschikken over meerdere stapelbare schalen. Kijk maar bij de hierboven genoemde stoomkokers. De etenswaren komen niet met elkaar in contact, zodat ze hun unieke smaak behouden, en ze komen niet in contact met het water zodat er geen smaak verloren gaat. Aroma's, vitamines en mineralen blijven optimaal behouden, evenals de smaak.
Kortom, koken in een stoomkoker is gezond, makkelijk en vooral lekker. Kijk in het bovenstaand overzicht van alle goede stoomkokers voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook

Foto's: Saga (foto 1) Russell Hobbs (foto 2)
Video: Russell Hobbs
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.