Getest: Beste friteuse

beste friteuse getest

Wat is de beste friteuse? Hier kijken we naar testen van friteuses. Zowel van olie-friteuses als hete lucht friteuses. Dit zijn de beste friteuses uit de test.


Kijk bij alle testen van friteuses voor deze beste friteuses. Op TestResults.nl zijn alle testen verzameld. Het betreft testen van organisaties zoals de Consumentenbond, maar ook van vergelijkingssites, tijdschriften en andere experts. Zowel in Nederland als in het buitenland.

Frituurolie of hete lucht?

Vroeger hing je de frieten, kroketten, frikandellen en andere snacks in de olie. Maar tegenwoordig kun je ook kiezen voor frituren met hele lucht. Deze hete lucht friteuses worden ook wel airfryers genoemd, maar dat is eigenlijk een modelnaam van Philips. In Nederland is de airfryer de meest bekende hete lucht friteuse. Philips maakt deze in diverse modellen. Een andere bekende hete lucht friteuse is de Tefal Actifry. Maar tegenwoordig hebben heel veel fabrikanten een hete lucht friteuse in hun assortiment. We noemen Tefal, Inventum, Princess, DeLongi, Bestron en Tomado.


Voordelen en nadelen hetelucht friteuse

Frituren met hete lucht heeft vooral veel voordelen, maar ook een paar nadelen. Kijk bij de voordelen en nadelen hete lucht friteuse voor al deze sterke en zwakke kanten van de hetelucht friteuse.

De meest gewaardeerde voordeel is de zeer geringe hoeveelheid vet die bij het frituren met hete lucht nodig is. Dit is niet alleen gezonder, maar ook schoner en veiliger.

Ook kun je met een hetelucht friteuse veel meer dan frituren alleen. Je kunt er hele taarten in bakken. Eigenlijk is zo'n airfryer een hete lucht over waarin je van alles kunt bereiden.

Zie ook
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.