Strijkijzer getest: Beste strijkijzers uit de test


Strijkijzers heb je in vele soorten en vele prijsklassen. Maar wat is een goed strijkijzer? Hier de resultaten van een aantal strijkijzer tests.

Strijkijzer testen

Kijk voor een overzicht van alle recente testen van strijkijzers bij de strijkijzers tests op de website TestResults.nl.

Soorten strijkijzers

Je hebt kortweg vijf soorten strijkijzers. Hieronder een kort overzicht.


Klassiek strijkijzer
Strijkijzer zonder stoomfunctie. Komt nauwelijks nog voor.

Stoomstrijkijzer
Tegenwoordig het standaard strijkijzer. Een eenvoudig strijkijzer met een waterreservoir. Bij hardnekkige vouwen kun je een stoot stoom geven. Als de stof nat ik kun je deze beter gladstrijken.

Stoomgenerator
Nieuwe variant op het  stoomstrijkijzer. Met een groot waterreservoir dat zich in een los reservoir bevindt. Dat reservoir maakt de stoomgenerator in zijn geheel groot, hoewel het handgedeelte juist weer licht is omdat er geen water in zit. Het grootste voordeel van een stoomgenerator is echter het grote waterreservoir en de hoge stoomproductie waardoor je snel en makkelijk grote hoeveelheden strijkgoed glad kunt strijken.Strijksysteem
Een strijksysteem gaat nog een stapje verder. Dit is een strijkijzer/stoomgenerator met een strijkplank die beschikt over een systeem voor het aanzuigen en blazen van lucht. De stoomgenerator is weggewerkt in de strijkplank. De aanzuigfunctie drukt de kleding vast tegen de strijkplank en het strijkgoed wordt doordrongen met stoom. Dit vrij professionele strijksysteem zorgt voor een perfect gestreken was.

Kledingstomer
Over professioneel gesproken? Met een kledingstomer heb je je stomerij aan huis. Handig voor moeilijk te strijken kleding, maar ook om kleding alleen maar op te frissen.

>>> TIP: Goedkoop al deze strijkijzers kopen? Bij Beste Strijkijzer Kopen vind je de beste winkels om een strijkijzer, stoomgenerator e.d. tegen de laagste prijs te kopen. Bovendien vind je daar een Strijkijzer Keuzehulp en de Strijkijzer Top 10.

Zie ook: Meer tips strijkijzers
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.