Test ebook readers: Kobo of Kindle?


In zowel Nederland als Duitsland zijn de belangrijkste ebook readers in deze landen getest. In Nederland kwam een Kobo ebook reader als beste e-reader uit de bus en in Duitsland een ebook reader van Kindle. Waarom dit verschil?

Bij Computer Bild testte men de Kindle Voyager ebook reader als beste e-reader, bij de Nederlandse ebook reader test kwam de Kobo Aura H2O ebook reader als beste e-reader uit de test. In Duitsland werd de Kobo zelfs niet serieus in de test meegenomen. Hoe komt dat?

Waarom een Kobo e-reader in Nederland interessanter is dan in Duitsland

De verklaring zit hem in de overmacht van Amazon in Duitsland. Kindle is de ebook reader van Amazon en kan in principe alleen bij Amazon gekochte ebooks lezen. En ebooks die je bij Amazon koopt kun je alleen met een Kindle lezen. Het is wel mogelijk de ebook bestanden te converteren, maar dit is in de praktijk vrij omslachtig.

Voor wie bij Amazon zijn ebooks koopt is een Kindle ebook reader dus het meest interessant, en wie ze elders koopt (bijvoorbeeld bij Bol.com of één van de andere beste ebook winkels) is beter af met een Kobo ebook reader of een andere e-reader die het algemene epub formaat gebruikt.

Het geringe marktaandeel van Amazon in Nederland zorgt er voor dat de Kindle ebook reader hier geen interessante keuze is.

Zie ook: Tips e-readers en ebooks
Foto: Kobo ebook reader
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.