Beste vriezer kopen. Tips, test en aanbiedingen goedkope winkels

Ben je op zoek naar een vrieskist of vrieskast? Hier hebben we aanbiedingen van de beste winkels waar je een goede vriezer goedkoop kunt kopen.  Bovendien vind je hier de beste vriezers uit de test en hebben we een keuzehulp waarmee je je beste vriezer kunt vinden.

Beste online winkels voor een vriezer

Als je een vriezer wilt kopen, of dat nu een vrieskist of een vrieskast is, een ingebouwde vriezer of een vrijstaande vriezer, dit zijn de beste winkels. Deze online winkels hebben namelijk het beste en grootste aanbod aan vriezers en verkopen deze vaak met hoge korting.


Vriezer Keuzehulp

In de Vriezer Keuzehulp van Coolblue vind je alle informatie voor bij het vinden en kopen van de voor jou beste vriezer tegen de laagste prijs. Je kunt door de wensen en eisen kenbaar te maken makkelijk de vriezers selecteren die voor jou de beste vriezers zijn, je leest tests, reviews en ervaringen en alle informatie over vriezers in het algemeen en meer dan 100 van de beste modellen in het bijzonder.

Je vindt deze Vriezer Keuzehulp bij de aanbiedingen van Coolblue hier boven.

Ook bij de bovenstaande link naar de aanbiedingen van vriezers bij Bol.com krijg je een goede keuzehulp. Ook Bol geeft veel informatie waaronder ervaringen van gebruikers en heel goede selectiemogelijkheden. De informatie is soms wat beknopter , maar daarentegen geeft Bol.com informatie over meer dan 700 vriezers!


Liebherr vriezer (vrieskast tafelmodel 4 lades)

Liebherr vriezer (vrieskast tafelmodel 4 lades)


De beste vriezers uit de test

Vriezers worden regelmatig getest, bijvoorbeeld door de Consumentenbond. Informatie over de beste vriezers van al deze vergelijkende tests zijn te vinden op TestResults.nl. Kijk bij hun overzicht van testen van vriezers welke vriezers er als beste vriezer en beste koop uit deze tests zijn gekomen.

Informatie en tips beste vriezer kopen

Hier boven vind je een vriezer keuzehulp waarmee je je beste vrieskast, beste vrieskist of andere beste vriezer kunt vinden en deze vriezer goedkoop kunt kopen. Hieronder vind je wat tips met betrekking tot de keuzes die je in deze vriezer keuzehulp kunt maken.

Vrieskast of vrieskist?

Bij een vriezer kun je kiezen tussen een vrieskist en een vrieskast. Een vrieskast (of diepvrieskast) is een staande vriezer met lades. Het aantal lades kan verschillen. De vriezer met 3 lades komt het meest voor, maar je hebt ook kleinere vriezers met 2 lades. Of kies voor een grote vriezer met 4 lades, of zelfs voor een heel grote vrieskast met 5, 6, 7 of zelfs 8 lades.

De hele grote vrieskasten zijn soms net zo hoog als een complete koelvries combinatie.

Ook de vrieskist (diepvrieskist) biedt veel ruimte, maar deze vriezer is laag en wordt aan de bovenzijde geopend. Het voordeel (en meteen nadeel) van de vrieskist is dat deze uit ´en grote ruimte bestaat. Je kunt het in te vriezen stapelen zodat je maar weinig loze ruimte hebt. Maar sorteren gaat daarom vaak lastiger dan bij aparte lades.

We noemden hier boven al de grote vrieskast, maar de meeste vrieskasten zijn klein en beschikken over 3 lades. Als dit vrijstaande vriezers zijn (dus niet ingebouwd) dan spreekt men over een tafelmodel vriezer omdat je ze als tafel kunt gebruiken, je kunt er nog iets anders op plaatsen. Voorraden of kookgerei, maar ook een oven, magnetron, koffiemachine of ander keukenapparaat.

Een nog kleinere vriezer is de mini vriezer. De standaard hoogte van een mini vriezer is 50 cm. Zo'n kleine vriezer wordt vaak onder een tafel geplaatst. Een mini vriezer kost nauwelijks ruimte, maar biedt ook weinig ruimte.

Inbouw vriezer of vrijstaande vriezer?

Dat brengt ons bij de keuze tussen een inbouw vriezer en een los staande vriezer. Een vrieskist is altijd een vrijstaande vriezer maar een diepvrieskast kan worden ingebouwd of vrij worden geplaatst. De meeste vriezer die verkocht worden zijn vrijstaande vriezers. Voor een inbouw vriezer wordt vaak gekozen bij het plaatsen van een nieuwe keuken of als er een bestaande inbouw vriezer vervangen moet worden.

Bosch vriezer (inbouw)
Bosch vriezer (inbouw)

Een energie zuinige vriezer

Hie zuinig een vriezer is kun je aflezen aan het energielabel dat de vriezer voert. Energielabel E en energielabel F zijn standaard voor een vrieskast of vrieskist. Alles dat lager is dus een zuinige vriezer. De meest zuinige vriezers hebben energie label D. Een energielabel C vriezer is een heel energie zuinige vriezer.

Overigens is een vriezer veel zuiniger met stroom dan je van zo'n dag en nacht vriezend apparaat zou verwachten. De gemiddelde moderne vriezer gebruikt maar 50 euro stroom per jaar (energieprijs 2021).\

Hou er wel rekening mee dat een vriezer veel meer stroom gebruikt als er ijs afzetting is. Je moet de vriezer daarom regelmatig schoonmaken om de energie kosten laag te houden. Of kies voor een no frost vriezer.

No frost vriezer of low frost vriezer?

Een no frost vriezer is de beste vriezer, want de no frost vriezer zorgt er zelf voor dat er geen ijsvorming in de vriezer en geen ijskristallen op het ingevroren voedsel komen. Dat scheelt dus veel energie, en is ook veel beter voor de smaak van het ingevroren eten.

Een low frost vriezer (ook wel smart frost vriezer genoemd moet je wel af en toe ontdooien, maar dat hoeft veel minder vaak dan bij een standaard vriezer. Een low frost vriezer moet 1 a 2 keer per jaar ijsvrij gemaakt worden. Een vriezer zonder no frost of low frost moet je ongeveer eens in de twee maanden ontdooien op de vriezer ijsvrij te houden.

Hoe groot moet je vriezer zijn?

Hoe groot je vriezer moet zijn is sterk afhankelijk van hoe je de vriezer gebruikt. Koop je veel voedsel in de aanbieding om in te vriezen, of heb je een groentetuin en wil je de oogst voor een deel invriezen, dan heb je meer ruimte nodig dan als je alleen voedsel voor korte termijn en restjes invriest.

Bij een gemiddeld gebruik worden een inhoud van 110 liter geadviseerd voor een klein huishouden van 2 a 3 personen. Voor een groter gezin van 5 personen is minimaal 250 liter vriesruimte aan te raden.


Mini vriezer Primo

Mini vriezer Primo (31 liter)


Kan de vriezer in de schuur of garage?

Een vriezer, en dan met name een vrieskist, wil nogal eens in een garage of schuur geplaatst worden. Een prima plek voor een grote vriezer, maar hou er wel rekening mee dat niet alle vriezers geschikt zijn voor een niet geïsoleerde ruimte. Voor een vriezer die daar niet op berekend is, is het als snel te warm of te koud.

Veel vriezers krijgen problemen bij een temperatuur boven de 32 graden, en die temperatuur kan in een schuur of garage op een hete dag best gehaald worden. Dat een vriezer met die hitte moeite heeft is wel logisch, maar ook te koud is helemaal niet goed voor een vriezer. En sommige vriezers hebben al last van temperaturen onder de 16 graden!

Hieronder vind je alle informatie over de vriezer in schuur of garage en vind je een overzicht van alle vrieskasten en vrieskisten die wel geschikt zijn om in schuur of garage te plaatsen.


Meer keuzemogelijkheden vriezer

Bij de bovenstaande winkels voor een goedkope vriezer en in de vriezer keuzehulp kun je je beste vriezer op nog meer kenmerken selecteren. Bijvoorbeeld op geluidsproductie, de draairichting van de deur (en of deze aan te passen is), de mogelijkheid om extra snel voedsel in te vriezen en de aanwezigheid van binnenverlichting in de vriezer.

De beste vriezer merken

Ook kun je in de vriezer keuzehulp de vriezer merken van je voorkeur aanvinken. In de vriezer test bovenaan kun je zien welke vriezers van welke fabrikanten er als beste vriezer uit de meeste recente testen zijn gekomen. 

Goede vriezers worden onder andere gemaakt door Liebherr (een diepvries specialist) , Bosch, Siemens, AEG, Miele, Samsung, Haier, Bauknecht, ATAG, Smeg, LG, Pelgrim en Inventum. Andere, wat meer goedkope, vriezer fabrikanten zijn Zanussi, Beko, Whirlpool, Etna, Electrolux, Domo, Severin, Candy en Indesit.

Bij de bovenstaande aanbiedingen kun je de vriezers van al deze merken goedkoop kopen.

Zie ook:

Onderwerp:
Zoek je de beste vrieskast (diepvrieskast), beste vrieskist (diepvrieskist) of andere beste vriezer (diepvriezer)? Hier boven vind je de beste vriezers uit de test en aanbiedingen van goede vriezers bij de beste en goedkoopste winkels online waar je een goede vriezer goedkoop kunt kopen. Met tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste  inbouw vriezer, losse vriezer, tafelmodel vriezer, mini vriezer, no frost vriezer of andere beste vrieskist of beste vrieskast.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.