Beste contactgrill / beste tosti apparaat / beste tosti ijzer kopen

De beste contactgrill en tosti apparaat uit de test, de beste winkels om deze contactgrills goedkoop te kopen en meer contactgrill tips.

Beste tosti ijzer / beste contactgrill


Met een contactgrill kun je voedsel via direct contact met de bakplaat roosteren. De meest bekende contactgrill is het tosti apparaat / tosti ijzer, maar met een grotere contactgrill kun je veel meer zoals vlees, vis en groente grillen. Een contactgrill die je helemaal kunt openslaan kun je zelfs als tafelgrill (gourmet) gebruiken. Hier de beste contactgrill /, beste tosti apparaten / beste tosti ijzers en de beste winkels om deze apparaten goedkoop te kopen.

Beste winkels voor een contactgrill / tosti apparaat

De winkels hier onder verkopen online een heel goed en groot assortiment contactgrills / tosti apparaten tegen lage prijzen.


Omdat een tosti-ijzer / tosti-apparaat in feite niets anders is dan een kleine eenvoudige contactgrill kom je de tosti apparaten bij deze winkels ook vaak bij de contactgrills tegen. 

Beste contactgrills en tosti apparaten uit de test

Kijk bij de beste contactgrill test voor de beste contactgrills en beste tosti ijzers uit diverse testen in binnen en buitenland.

Op zich is een contactgrill en een tosti apparaat (of tosti ijzer) het zelfde apparaat. Men spreekt alleen bij een kleine contactgrill (formaat 2 boterhammen) vaak over een tosti ijzer of tosti apparaat en bij een groter grill apparaat overeen contactgrill.

Zoals de naam contactgrill al aangeeft grill je bij dit keukenapparaat met grillplaten die direct contact maken met het voedsel. Dat voedsel kan een tosti zijn, maar ook hamburgers, vis, groente of ander voedsel. Omdat dit voedsel contact maakt met 2 grillplaten hoef je niet te draaien en wordt het eten (bij een goede contactgrill) gelijkmatig gegrild.

Gootjes en een afvoer zorgen daarbij dat vet en vocht in een bakje worden afgevoerd. De beste contactgrills beschikken verder over platen die je kunst stellen (in hoogte verstelbaar en te kantelen). Men spreekt dan over een contactgrill met zwevende platen. 

Ook zijn de platen van een luxe contactgrill soms verwisselbaar. Je kunt de grillplaten dan vervangen door andere specifieke platen zoals een poffertjesplaat, een wafelplaat, ene plaat voor een panini enz. Tefal verkoopt contactgrills die met wel 12 verschillende platen geleverd worden.

Soms kun je een contactgrill dusdanig open klappen dat beide delen samen één bakplaat vormen. Deze contactgrills kun je dan als tafelgrill gebruiken om te gourmetten.

Meer informatie en tips contactgrills

Hieronder vind je een selectie van informatieve artikelen met tips met betrekking tot contactgrills en tosti apparaten.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.