3d printer goedkoop kopen. Aanbiedingen, test, tips

De 3D printer opent grote mogelijkheden. Voor een bedrijf, een creatieve webshop, een kunstenaar, maar ook voor thuis. Een 3D printer maakt van een ontwerptekening een echt object. Ontwerp en maak met een 3D printer je eigen voorwerpen.

Hier kijken we naar de beste 3D printers en de beste winkels waar je online een 3D printer goedkoop kunt kopen.

De beste 3D printer winkels

Voor het kopen van een goede 3D printer kun je online bij onderstaande winkels terecht. Deze bieden een goed assortiment 3D printers in diverse soorten en verkopen deze tegen aantrekkelijk lage prijzen.


Hulp bij het kiezen van je 3D printer
Vooral via Amazon en Bol.com worden enorm veel 3D printers aangeboden. Zowel kant en klaar als in de vorm van een 3D printer bouwpakket. 

Veel keuzehulp is er te vinden bij wederom Bol.com maar vooral ook Coolblue. Je kunt daar heel makkelijk de voor jou beste 3D printer selecteren en tests, reviews, gebruikerservaringen en voordelen en nadelen lezen.E3D 3D printer

E3D 3D printer


Beste 3D printers uit de test

Welke 3D printers er als beste 3D printer uit diverse testen zijn gekomen kun je lezen op Beste 3D printer test.

3D printer met 1 kop of 3D printer met 2 koppen

Je treft daar de beste 3D printers in diverse soorten aan. Zowel 3D printers met één kop als 3D printers met twee koppen. Een 3D printer met één kop is goedkoper, maar met een 3D printer met twee koppen kun je gelijktijdig in twee kleuren of met twee verschillende materialen (filamenten) printen. 

Met een 3D printer met 2 koppen kun je 3D actiefiguren, schaalmodellen, onderdelen en veel meer maken. De mogelijkheden van deze beste 3D printers zijn dus groter. De beste 3D printer heeft 2 koppen.

Goede 3D printer fabrikanten

3D printers worden tegenwoordig door veel verschillende fabrikanten gemaakt. Vaak zijn dit gespecialiseerde fabrikanten. Bekende merken voor een goede 3D printer zijn onder andere Creality 3D, Flashforge, E3D, Bresser, 3D&Print, Ultimaker, Formlabs, BCN3D en MakerBot. 

Dat zijn dus geen bekende namen die we van andere elektrische apparaten kennen maar echte specialisten op het gebied van 3D printen.


Flashforge 3D printer

Flashforge 3D printer


Filamenten 3D printer

Het materiaal waarbij je met een 3D printer print wordt filament genoemd. Er zijn veel verschillende soorten filament. Welk filament je kunt gebruiken verschilt per 3D printer.

PLA (Polylactric Acid)

Bij bijna alle 3D printers kun je het filament PLA gebruiken. PLA is dus het meest standaard materiaal voor 3D printen. Het is een sterk en eenvoudig te gebruiken filament, mede omdat het snel geprint kan worden. PLA koelt langzaam af, maar als je iets maakt van PLA is het voorwerp of onderdeel niet hittebestendig.

ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene)

Ook ABS is een filament dat door de meeste 3D printers gebruikt kan worden. ABS heb je vast al eens in handen gemaakt. want o.a. Lego steentjes zijn van ABS gemaakt. ABS is een filament dat erg stinkt bij het printen. Dus niet iets om bij een 3D printer in je slaapkamer te gebruiken.

Doordat ABS een hoge smelttemperatuur heeft print het minder makkelijk, maar het geprinte object kan wel goed tegen hitte en is dus bestand tegen hoge temperaturen.

PETG / PET

Een derde filament dat je bij de meeste 3D printers kunt gebruiken is PETG (dat is het materiaal PET gemodificeerd met Glycol). Het materiaal PET heb je ongetwijfeld ook wel eens vastgehad, want hiervan zijn plastic flessen (PET flessen) gemaakt.

PETG is sterk en flexibel filament dat je in iedere vorm kunt printen. Het wordt makkelijk vloeibaar zodat je er snel mee kunt printen. Het geprinte werkstuk is sterk en waterafstotend.

Nylon

Nylon is als filament voor een 3D print heel sterk en goed bestand tegen warmte en wrijving. Het wordt gebruikt om voorwerpen en onderdelen te printen die heel sterk moeten zijn, zoals gereedschap en scharnieren.

PVA (Polyvinyl Alcohol)

PVA is een ondersteunend materiaal dat dus alleen bij een 3D printer met 2 koppen kan worden gebruikt. PVA is in water oplosbaar, het wordt gebruikt om bij een 3D object een holle ruimte of opening te maken. Het PVA filament verdwijnt na gebruik dus weer.

HIPS 

HIPS kan zowel als basismateriaal als ondersteunend materiaal worden gebruikt. Als basismateriaal is het sterk vergelijkbaar met ABS met gelijke eigenschappen. Als tweede materiaal (bij een 3D printer met 2 koppen) kun je het na gebruik weer oplossen in limoneen. 

TPC

TPC filament is gemaakt van rubber. Het is heel flexibel en wordt daarom gebruikt voor het printen van voorwerpen die flexibel moeten zijn zoals hoesjes en armbanden. Het heel ver worden uitgerekt. Omdat het zo flexibel is wordt TPC filament ook wel TPC Flex genoemd.

CPE

Het CPE filament (co polyester) is chemisch bestendig en levert een hard resultaat op. Het wordt veel gebruikt voor het 3D printen van mechanische onderdelen.

Bij de bovenstaande aanbiedingen kun je de geschikte 3D printers selecteren door de materialen die je wilt gebruiken aan te vinken.Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.