Beste torenventilator kopen

De beste torenventilator uit de test en andere goede torenventilatoren. Met tips en aanbiedingen om je beste ventilator goedkoop te kopen.

Beste torenventilator Cecotec kopen

De naam zegt het al. Een torenventilator is een ventilator in de vorm van een torentje. Een langwerpige ventilator die door zijn langgerekte vorm de koude lucht over een groot gebied kan verspreiden. Andere namen van een torenventilator zijn zuilventilator en kolomventilator.

Ook is een torenventilator door zijn ranke vorm makkelijk ergens te plaatsen. En, ook niet onbelangrijk, een torenventilator ziet er mooi en modern uit. In ieder geval heel wat mooier dan een standaard ventilator.

Wat is de beste torenventilator?

Kijk hier onder voor de beste torenventilatoren. We hebben een overzicht met meer dan 400 torenventilatoren, met alle prijzen, specificaties, mogelijkheden, reviews en ervaringen van gebruikers. Ook hebben we een overzicht van de beste torenventilatoren uit de test.

In het bovenstaande overzicht met beste torenventilatoren vind je meer dan 400 torenventilatoren. Hoe kies je uit dat enorme aanbod snel en makkelijk jouw beste torenventilator? Hieronder wat tips.

Geluid torenventilator

Het geluidsniveau is iets om op te letten als je je beste torenventilator kiest. Vooral op de slaapkamer is het belangrijk dat de torenventilator stil zijn werk doet. In het overzicht kun je daarom de geluidsproductie (in de hoogste stand) in je selectie opnemen.

De meeste torenventilatoren hebben een geluidsniveau van 40 tot 60 dB. Boven de 60 dB zijn het echte herrieschoppers, dat zijn geen aanraders. Kies voor gebruik op de slaapkamer een torenventilator met een geluidproductie onder de 40 dB. Dit zijn de beste torenventilators voor op de slaapkamer.

Blaasstanden torenventilator

Wil je sterk koelen of een klein beetje? Natuurlijk kent je beste torenventilatoren meerdere blaasstanden (blaas snelheden). De hoeveelheid van deze standen verschilt per torenventilator. Vaak zijn het 3 blaassnelheden, maar soms ook 2.

Torenventilator met afstandsbediening

Onderschat het gemak van een afstandsbediening voor een ventilator niet. Het is erg plezierig als je vanaf de bank, tafel, bureau of vanuit het bed de torenventilator kunt bedienen. Je kunt de torenventilator dan aan en uit zetten, of harder of zachter laten blazen zonder op te staan. Wat ons betreft beschikt de beste torenventilator over een afstandsbediening.

Deze afstandsbediening kan soms ook je smartphone zijn. Luxe torenventilatoren beschikken namelijk soms over WiFi en een app. Extra handig, want dat scheelt een afstandsbediening, en je kunt bijvoorbeeld ook vanuit de woonkamer vast de torenventilator op de slaapkamer aanzetten.

Torenventilator met timer

Meer eenvoudig, maar ook handig is de timer. Deze timer kun je gebruiken om de ventilator na een bepaalde tijd automatisch uit te schakelen. Dit is handig als je met de koelte van een ventilator in slaap wil vallen, maar niet wil dat de torenventilator de hele nacht doorblaast. 


Bewegende torenventilator

De meeste torenventilatoren zijn niet kantelbaar of in hoogte verstelbaar. Wel kunnen de meestal heen en weer draaien. Deze draaiende beweging (oscillerende functie) is handig om een groot deel van de kamer te koelen, maar niet iedereen vind het plezierig als hij of zij af telkens een stoot koele lucht krijgt die dan weer wegdraait. Natuurlijk kun je de beweging altijd stopzetten en de koelte één kant op laten blazen.

Torenventilator met luchtbevochtiging

Sommige luxe torenventilatoren zijn tevens een luchtbevochtiger. Deze functie kun je aanzetten als de lucht te droog is. Tijdens het koelen, maar ook gewoon als luchtbevochtiger.

Torenventilator met luchtreiniger

En het is helemaal goed als de torenventilator ook nog over filters beschikt om de lucht te reinigen. Een torenventilator met luchtreiniger is de beste torenventilator voor iemand met hooikoorts of een andere luchtweg allergie. Bij de bovenstaande goede torenventilatoren kun je aanvinken dat je een torenventilator met luchtreiniging wilt hebben.

Hoogte torenventilatoren

Torenventilatoren heb je in diverse hoogtes. Je hebt kleine torenventilators die niet meer dan 30 cm hoog zijn, maar de meeste torenventilatoren zijn aanmerkelijk hoger. Rond de 75 cm is een veel voorkomende hoogte bij torenventilators maar je hebt ook torenventilator met een lengte van ver boven een meter.

Een hoge torenventilator heeft over een groter gebied koelte, en als je de ventilator op de grond plaatst is een hoge torenventilator wel aan te raden.

Wat kost een torenventilator

De prijs van de torenventilator hang af van de hoogte maar vooral ook van de extra functies die de torenventilator biedt. 

De prijzen voor een serieuze, goede maar goedkope torenventilator beginnen bij een kleine 30 euro voor een torenventilator van 75 cm zonder al te veel poespas. Voor een goedkope torenventilator met afstandsbediening beginnen de prijzen bij circa 35 euro, maar er zijn ook luxe torenventilators die meer dan 100 euro kosten. 

In het bovenstaande overzicht met alle torenventilatoren kun je je maximale prijs opgeven. Je ziet dan in je je overzicht alleen de torenventilators die binnen je budget vallen.

Beste torenventilator merken

Diverse fabrikanten maken goede torenventilatoren. Het zijn vooral de Bestron torenventilator is populair en komt vaak als beste uit de test. Voor prijzen vanaf een euro of 40 koop je een heel goede Bestron torenventilator.

Andere goede bekende merken voor een torenventilator zijn Rowenta. Honeywell, Cecotec en Domo. Ook erg goed is de Dyson Tower Fan, een echte design torenventilator, maar daar betaal je wel zo'n 500 euro voor. 
 
Bij het bovenstaand overzicht met alle torenventilatoren kun je zelf je eigen beste torenventilator selecteren, of kijk bij de best geteste torenventilatoren wat de experts de beste torenventilator vinden.


Foto: Cecotec torenventilator

Samenvatting:
Kijk hier boven voor je beste torenventilator. We hebben de beste torenventilatoren uit de torenventilator test en een overzicht met alle goede torenventilators waaruit je je beste torenventilator kunt selecteren. Ook hebben we aanbiedingen van ventilatoren bij de beste winkels om goedkoop een torenventilator of andere ventilator te kopen.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.