Luchtreinigers tegen hooikoorts, allergie en astma klachten


Zoals de naam al aangeeft maakt een luchtreiniger de lucht schoon. Dat is heel plezierig voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van hooikoorts, astma of een een stofallergie. Maar pas op, niet alle luchtreinigers verhelpen deze klachten.


De luchtreiniger moet dan minimaal over een HEPA-filter beschikken. Dit is een soortgelijk filter dat je tegenkomt bij stofzuigers die geschikt zijn voor mensen met een allergie. Ook moeten ze alle lucht in een ruimte per uur 3,5 per uur (hooikoorts) tot 5 keer per uur (astma) in zijn geheel opschonen.

Kijk bij de luchtreinigers geschikt tegen klachten van hooikoorts, astma en allergie welke luchtreinigers en geschikt zijn voor hooikoortspatiënten, astmapatiënten en mensen die last hebben van een huisstof allergie.

Let op de grootte van de kamer

In het bovenstaand overzicht kun je aan de hand van je eisen de lijst met geschikte luchtreinigers inkorten tot alleen de voor jou beste luchtreinigers overblijven. Één van de kenmerken die je kunt aanvinken is de grootte van de kamer waarin je de luchtreiniger gaat gebruiken. Zoals je hierboven kunt lezen moet de lucht in de kamer diverse malen per uur de luchtreiniger passeren. Een grote kamer vraagt daarom meer capaciteit van de luchtreiniger dan een kleine kamer. Vink deze keuze dus absoluut aan.

Het gaat daarbij overigens om twee selectievelden. Één voor hooikoortspatiënten en één voor astmapatiënten. Voor het reinigen van de lucht tegen hooikoorts klachten en allergieën aan de luchtwegen is 3,5 keer per uur reinigen van de lucht namelijk genoeg, maar tegen astma wordt 5 keer reinigen aan te raden. Astma patiënten hebben daarom een luchtreiniger met een hogere capaciteit nodig.

En zo kun je nog meer selectiemogelijkheden opgeven om je beste luchtreiniger tegen hooikoorts, allergie en astma te vinden. Je kunt bijvoorbeeld als eis stellen dat de luchtreiniger ook de lucht bevochtigd of dat deze fluisterstil zijn werk doet. Dat laatste is erg handig als je de luchtreiniger op de slaapkamer gaat plaatsen.

Foto: AEG luchtreiniger
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.