Koorts thermometers geschikt voor baby


Wil je de temperatuur bij een baby meter, hou er dan rekening mee dat niet alle thermometers geschikt zijn voor kinderen onder de zes maanden. Daarom hier een overzicht van koortsthermometers die je wel bij een baby kunt gebruiken.


Een oorthermometer is bij een baby niet te gebruiken omdat bij kinderen tot 6 maanden de gehoorgang nog te nauw is. Hierdoor kan de thermometer niet bij het trommelvlies komen en dat is de plaats waarop een nauwkeurige meting van de lichaamstemperatuur plaatsvindt. Meet je de temperatuur bij een baby met een oorthermometer, dan krijg je niet de juiste lichaamstemperatuur en heb je een onbetrouwbare meting.

Kijk bij de thermometers geschikt voor een baby welke koortsthermometers wel geschikt zijn.

Speenthermometer

Speciaal voor baby's zijn er thermometers in de vorm van een fopspeen ontworpen. Deze thermometer zijn bij een baby het makkelijkst te gebruiken. Een speenthermometer heeft echter ook een nadeel. Als het neusje van de baby verstopt is, wordt ook het gebruik van een speenthermometer afgeraden.

Andere thermometers voor de baby

Een contactthermometer, waarbij je alleen de koortsthermometer maar tegen de baby aan hoeft te houden is ook erg gemakkelijk in het gebruik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voorhoofdthermometer of een okselthermometer. De metingen van deze contactthermometers zijn echter minder betrouwbaar dan bij een thermometer die anaal wordt ingebracht. Voor baby's (en ook voor volwassenen) dit echter de minst comfortabele en gewenste manier van lichaamstemperatuur meten.

Kijk voor alle thermometers geschikt voor de baby in het bovenstaande overzicht met koortsthermometers.

Zie ook: Meer tips beste thermometer kopen
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.