Solar powerbank (powerbanks met zonnecellen)


Met een solar powerbank kun je je powerbank ook via zonne-energie van stroom voorzien. Het volledig opladen van de powerbank via de zon is misschien wat veel gevraagd, maar met een goede solar powerbank zal je veel minder snel van het stopcontact gebruik hoeven te maken.


Het grote voordeel is natuurlijk dat zonlicht overal beschikbaar is, dus terwijl je op pad bent kun je de powerbank via zijn zonnecellen van stroom voorzien.

Er komen steeds meer goede solar powerbanks. Kijk in het overzicht solar powerbanks welke powerbanks je via zonnecellen met zonne-energie kunt opladen. Je kunt daar naar alle informatie over deze powerbanks met zonnecellen vinden, inclusief prijzen, tests, voordelen, nadelen en ervaringen van gebruikers.

EasyAcc solar powerbank


Hoe effectief is opladen via zonlicht?

Het opladen van een powerbank gaat via licht. Fel zonlicht laadt het best en snelst op, maar ook minder fel licht zorgt voor energie in de powerbank. Het in korte tijd volledig opladen van een powerbank met zonne-energie is niet haalbaar. Je moet het meer zien als gratis extra energie die je onderweg aangeleverd krijgt. Hierdoor raakt je powerbank minder snel leeg, en als je je telefoon niet al te veel gebruikt kun je het zo heel lang uitzingen met je powerbank.

Hoeveel stroom je via de zon krijgt hangt af van de hoeveelheid zonnecellen op de powerbank. De oppervlakte van het zonnepaneel is meestal gelijk aan dat van de powerbank. Het zonnepaneel met de zonnecellen bevindt zich dan bijvoorbeeld aan de achterzijde van de telefoon. Beter is het als je de powerbank kunt openklappen en er aan beide binnenzijden een zonnepaneel bevindt. Je hebt dan dubbel zoveel zonnecellen.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Xstorm solar powerbank hier onder.

Xstorm solar powerbank

Meer goede powerbanks

Op deze pagina zie je wat voorbeelden van solar powerbanks. Meer solar powerbanks vind je in het bovenstaande overzicht met solar powerbanks, of kijk op Beste Powerbanks Kopen voor meer goede powerbanks en de beste en goedkoopste aanbieders om online een goede powerbank te kopen.

Zie ook: Meer powerbank tips


Onderwerpen:
Solar powerbanks, zonnecellen, powerbank op zonne energie, solar powerbank op zonlicht, solar power bank.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.