Overzicht goede soundbars met Dolby Atmos


De grootse uitdaging voor de fabrikanten die soundbars maken is er voor zorgen dat de soundbar ook in staat is om op een goede manier surround geluid te produceren zonder dat daar extra speakers voor nodig zijn. Dolby Atmos is surround techniek die daarvoor steeds vaker gebruikt wordt.


Surround geluid zonder extra speakers
Bij Dolby Atmos wordt het geluid via het plafond naar je luisterpositie weerkaatst. Zodoende komt het geluid vanaf één kant (waar je televisie staat), maar lijkt het alsof het ook van achteren komt. In combinatie met het stereo-effect van de soundbar krijg je dus geluid van alle kanten, en lijkt het alsof je midden in de actie zit. Net zoals bij Dolby Surround, maar dan zonder extra speakers. Wel wordt er bij een Dolby Atmos soundbar wel vaak een subwoofer meegeleverd om de bastonen extra goed weer te geven. Maar zo'n subwoofer kun je overal in de ruimte uit het zicht neerzetten.

Met Dolby Atmos heb je dus een heel realistisch geluid bij je films en series zonder dat je losse speakers in het zicht hoeft te plaatsen.

De beste soundbars met Dolby Atmos
Kijk bij de soundbars met Dolby Atmos voor alle goede soundbars met dit geluid. Op Beste Soundbar Kopen vind je nog meer goede soundbars en de beste goedkope aanbieders van alle soorten soundbars.

Dolby Atmos in de bioscoop
Dolby Atmos geeft je letterlijk een bioscoop ervaring in je woonkamer, want Atmos is voor Dolby ontwikkeld om in de bioscoop te gebruiken. Dolby Atmos werd in de zomer van 2012 voor het eerst toegepast bij de wereldpremière van de film Brave in een bioscoop in Hollywood. Inmiddels hebben vele bioscopen, ook in Nederland, een Dolby Atmos geluidssysteem.

Deze bioscopen gebruiken soms wel tot 64 speakers voor Dolby Atmos in hun vloer en plafond. Thuis heb je natuurlijk een meer bescheiden opstelling met de Atmos speakers verstopt in je soundbar.

Zie ook: Meer tips soundbars
Foto: Samsung


Onderwerpen:
Surround soundbar, dolby atmos soundbars, wat is dolby atmos? soundbar met surround sound, surround geluid soundbar.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.