Test: De beste beamers


Een beste beamer aanwijzen is helemaal niet zo makkelijk. Er zijn namelijk heel verschillende toepassingen voor beamers. De één koopt een beamer om er op locatie presentaties mee te geven, bij een ander is de beamer de basis voor huisbioscoop. En dan zijn er tegenwoordig nog die mini-beamers die je in je rugtas kunt steken om elders met je vrienden een film te projecteren. Hier de beste beamers uit de testen.

Wat is de beste beamer uit de test?

Bij de Testen van Beamers op TestResults.nl vind je de beste beamers voor verschillende doeleinden. Het betreft de beste beamers uit vergelijkende tests die zijn uitgevoerd door deskundige organisaties zoals gespecialiseerde tijdschriften, de Consumentenbond, vergelijkingssites en grote gespecialiseerde webshops. Ook vind je hier alle informatie en tips voor als je de voor jou persoonlijk beste beamer wilt kopen.

Videoprojector of multimedia projector

Het woord beamer klinkt erg Engels, maar in de Engelse taal wordt een beamer een multimedia projector genoemd. Beamer is krom Engels dat is afgeleid van het woord beam (lichtstraal). De officiële Nederlandse benaming is videoprojector of videokanon, maar de meeste mensen kennen het projectieapparaat als beamer.

Huisbioscoop of mobiele beamer?

De beamer heeft twee toepassingen die behoorlijk uit één lopen. De eerste functie is het geven van presentaties. Dit kan op een vaste plek zijn, zoals in een vergaderruimte op kantoor, maar er zijn ook voorlichters en verkopers die de beamer meenemen om op locatie presentaties te geven. Op zich handig, want dan ben je niet afhankelijk van de aanwezigheid van een beamer op een locatie.

Voor mobiel gebruik is een compacte beamer natuurlijk erg handig. Maar let er wel op dat deze beamer ook een hoge lichtopbrengst heeft. Dit bepaalt namelijk of de beamer ook goed te gebruiken is in een ruimte die niet verduisterd is. En dat is iets wat je op locatie ook niet altijd zelf in de hand hebt. Op de bovengenoemde pagina met testen van beamers vind je meer informatie over deze lichtopbrengst en de beste beamers.

Voor een mobiele beamer is de lichtopbrengst veel belangrijker dan de resolutie. Is de beamer de basis van je huisbioscoop? Of gebruik je de beamer om televisie te kijken? Dan wil je natuurlijk wel een scherp beeld en een hoge resolutie, zoals bijvoorbeeld Full HD of 4K Ultra HD.

Bij de bovenstaande testen vind je alle informatie en de beste beamers uit de test.

Foto: Epson

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.