Ontharen met LASER of IPL. De best geteste apparaten


Ontharen kan met epileren of met harsen. Maar beide manieren zijn nogal pijnlijk. Ontharen kan ook pijnloos en voor langere tijd met licht. Ook thuis! Daarvoor zijn twee technieken, IPL en LASER. Hier de beste apparaten voor ontharen met licht uit de test.


Ontharen met laser of licht. Dat klinkt heel futuristisch, maar het kan tegenwoordig gewoon thuis met apparaatjes die onder andere door Philips, Braun en Medisana gemaakt worden. Het betreft in de meeste gevallen ontharen met IPL en soms ontharen met LASER.

Verschil ontharen met LASER en IPL

De IPL en LASER technieken zijn vrijwel gelijk. Beide ontharen met licht. Er wordt gebruik gemaakt van lichtflitsen die de haarzakjes kapot maken. Het verschil is dat er bij IPL meerdere golflengtes gebruikt worden en bij LASER maar één golflengte.

De beste apparaten voor ontharen met licht

Wat zijn de beste apparaten om te ontharen met IPL of te ontharen met LASER? Deze apparaten worden regelmatig getest door organisaties als de consumentenbond, vergelijkingssites en andere experts. Kijk bij de uitslagen testen ontharen met licht wat de beste apparaten voor thuisgebruik zijn.

Foto: Philips
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.