Deze stofzuigers hebben een lang snoer


Als je aan het stofzuiger bent wil je niet keer op keer van stopcontact wisselen. Een lang snoer is dan ook een belangrijke eigenschap van een stofzuiger, maar wie denkt er nou aan de snoerlengte bij de keuze van een stofzuiger? Daarom hier aandacht voor de lengte van het snoer van een stofzuiger, en alle stofzuigers met een lekker lang snoer.

Stoerlengte en actieradius

Let op, niet alleen de lengte van het snoer, maar ook de lengte van de steel en de constructie van de stofzuiger bepalen hoe ver je met de zuigmond van de stekker komt. Het totale bereik van een stofzuiger wordt actieradius genoemd. De actieradius is meestal 2 a 3 meter groter dan de snoerlengte.

Dit zijn stofzuigers met een lange snoerlengte (en actieradius)

Kijk bij de stofzuigers met een snoer langer dan 10 meter voor stofzuigers met de verste actieradius. De langste snoeren zijn 12 a 13 meter lang. Deze stofzuigers hebben een bereik van 15 a 16 meter. In de meeste huizen is dat voldoende voor een hele verdieping.

Voorbeelden van stofzuiger met een lang snoer en een ruime actieradius zijn de Bosch In'genius, de Bosch Free'e Allergy Plus, de Bosch Zoo'o ProAnimal en verrassend genoeg de compacte Numatic stofzuigers.

Zie ook
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.