Je sleutel of spullen vinden met een Bluetooth tracker


Ben je iemand die telkens zijn sleutels of andere spullen kwijt is? Denk dan eens aan een Bluetooth tracker. Een Bluetooth tracker (key finder) is een piepklein apparaatje dat je aan bijvoorbeeld je sleutelbos vastmaakt. Ben je dan je sleutels kwijt? Dan kan je deze via je telefoon "oppiepen". Hier informatie over goede Bluetooth trackers.


Een Bluetooth tracker is een eenvoudige (en daarmee goedkope) versie van de GPS Tracker. Zoals de naam al aangeeft werkt een Bluetooth tracker door middel van Bluetooth. Dat bekent dat je sleutels zich wel binnen enkele tientallen meters afstand moeten bevinden (het bereik van Bluetooth). De volgsystemen waar mee je bijvoorbeeld een gestolen auto kunt opsporen werken via een sim-kaart en het telefonie-netwerk, deze GPS tracker zijn veel duurder.

Hier vind je alle Bluetooth trackers en GPS trackers met een groter bereik

De hierboven beschreven Bluetooth trackers zijn goedkope GPS trackers die vooral gebruikt worden om autosleutels en huissleutels op te sporen die men heeft later slingeren. Vandaar ook de benaming keyfinder of sleutelvinder. Dat doe je via met je smartphone en een bijbehorende app op deze telefoon. In de app geef je de Bluetooth tracker de opdracht om een geluidssignaal te geven.

Vaak (afhankelijk van de Bluetooth tracker) kun je ook anderom zoeken. Via een knopje op de Bluetooth tracker aan je sleutelbos kun je ook je telefoon een geluid laten maken.

Foto: Tile Bluetooth tracker
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.