Overzicht alle draadloze opladers (Qi)


Steeds meer nieuwe smartphones zijn voorzien van de Qi technologie waarmee je de telefoon draadloos kunt opladen. En er komen dan ook steeds meer draadloze opladers voor deze mobiele telefoons op de markt. Hier vind je al deze draadloze Qi opladers.


Alle grote telefoonmerken brengen smartphones uit die draadloos op te laden zijn. En ook het aanbod aan draadloze opladers is groot. Hier vind je alle draadloze opladers, meer dan 500 in totaal.

Hoe werkt een Qi draadloze oplader?

Een Qi geschikte telefoon (of ander Qi ondersteunend apparaat) laad je op door deze simpelweg op de oplader te leggen. Je hoeft dus geen kabelverbinding te maken tussen de smartphone en de oplader zoals gebruikelijk. De oplader zelf moet wel verbonden zijn met het stopcontact.

Zodra er een Qi geschikte telefoon op de oplader wordt gelegd begint het proces van opladen. Zowel de draadloze oplader als de smartphone beschikken over een spoel van metaaldraden. De spoel van de oplader genereert een elektromagnetisch veld dat stroom opwekt in de spoel van de telefoon. Zo krijgt het apparaat stroom.

De smartphone geeft informatie af aan de draadloze oplader. Zo kan de oplader "zien" of de smartphone nog aanwezig is en in hoeverre deze opgeladen is. Als de accu bijna vol is geeft de telefoon een seintje dat het vermogen wat minder mag, dit om de accu te sparen. Als de accu vol is stopt de oplader met het versturen van stroom.

Zie ook: Beste Oplader Kopen met de beste winkels om goedkoop een draadloze oplader te kopen.


Onderwerpen:
Beste draadloze oplader kopen, beste Qi opladers, draadloos telefoon opladen, draadloze smartphone opladers Qi.

Foto: Belkin
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.