Portable harde schijf of USB-stick? Wat is goedkoper?


De maximale capaciteit van USB sticks is inmiddels zo groot aan het worden dat ze aanschaf van een externe harde schijf soms overbodig maken. Is het nog wel interessant een portable harde schijf aan te schaffen? Of is een USB-stick met hoge capaciteit een betere keuze dan zo'n externe harde schijf?


Onder de 100 GB

Voor lagere capaciteiten, onder de 100 MB is een USB-stick prijstechnisch nog wel interessant. Voor een 64 GB versie betaal je zo'n 33 euro. Bij hogere capaciteiten hoef je voor de prijs niet voor een USB -stick te kiezen. Voor een USB stick van 128 GB betaal je vandaag de dag zo'n 55 euro, voor een 256 GB versie zo'n 110 euro.

100 GB en (veel) meer

Externe harde schijven komen in die capaciteiten nauwelijks nog voor. Dat is ook geen probleem, want een 500 GB portable harde schijf heb je al voor z'n 55 euro (dezelfde prijs als een USB-stick met een kwart van die capaciteit. En een portable harde schijf met een capaciteit van 1 TB (1.000 GB) is zelfs nauwelijks duurder. Hiervoor betaal je meestal nog geen 60 euro.

Qua prijs is een portable harde schijf dus absoluut een betere koop. Ze zijn natuurlijk wel iets groter dan een USB-stick, maar meestal wel klein genoeg om in je zak te stoppen.

Keuzehulp

Zoek je een goede portable harde schijf of USB stick tegen een lage prijs? Gebruik dan de Keuzehulp. Deze vertelt je precies welke USB stick of externe harde schijf voor jou de beste is, zowel qua mogelijkheden als qua prijs. Ook lees je er testen, reviews en gebruikerservaringen.


Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.