Video: Zo wordt een fotoboek gemaakt


Om een fotoalbum van je vakantie, baby, bruiloft of feest te maken hoef je tegenwoordig niet meer te plakken. Dat doe je vandaag de dag op je computer om vervolgens een mooi fotoboek professioneel af te laten drukken. Maar hoe gaat dat afdrukken van een persoonlijk fotoboek in zijn werk? Dat kun je zien in deze video.

Er zijn tegenwoordig veel aanbieders van fotoboeken (dit zijn de beste aanbieders). Voor een verbazend laag bedrag krijg je een fotoalbum waarin de foto's direct op het papier zijn afgedrukt. Zo'n fotoboek is natuurlijk een heel ander verhaal dan een ouderwets log fotoalbum waarin je de foto's moet vastplakken of met fotohoekjes moet vastzetten (waarna ze net zo snel weer loskomen).  Hieronder kun je in een video van het televisieprogramma Klokhuis zien hoe zo'n fotoboek wordt gemaakt.


Een persoonlijke fotoalbum, helemaal op maat

Een fotoboek heeft nog meer voordelen ten opzichte van een ouderwets fotoalbum. Het begint er al mee dat je je digitale foto's niet eerst hoeft af te drukken. Op je computer, tablet of smartphone kies je de mooiste foto's van je digitale verzameling en je plaatst deze via internet in een concept-album op de website van het bedrijf dat het fotoboek eventueel gaat afdrukken.

Je kan daar allemaal teksten en effecten op loslaten. De ene foto kun je groot laten afdrukken, bijvoorbeeld pagina groot, op een andere bladzijde plaats je een heleboel kleine foto's. Je kunt foto's laten overlappen, tekeningen en teksten toevoegen, kantelen, en veel meer.

Ook kun je er voor kiezen de mooiste of meest toepasselijke foto als kaft te gebruiken. Zo'n fotoboek deel je helemaal naar eigen smaak in.

Ben je tevreden? Dan kun je de aanbieder van het fotoboek het boek laten afdrukken. En hoe dat in zijn werk gaat kun je in bovenstaande video zien.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste aanbieders van fotoboeken voor alle mogelijkheden en prijzen per aanbieder.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.