Getest stofzuigers: Kies de beste stofzuiger


Als je een stofzuiger koopt wil je natuurlijk een goede stofzuiger kopen. En als het even kan de beste stofzuiger. Daarom hebben we hier informatie en tips voor bij het kopen voor een stofzuiger, en de uitslagen van enkele vergelijkende tests waarin de beste stofzuiger wordt gezocht.


De beste stofzuiger uit de test

Om met het laatste te beginnen op TestResults.nl vind je uitslagen van stofzuiger testen. Het betreft diverse testen van de Consumentenbond, buitenlandse consumentenorganisaties, tijdschriften en andere experts.

Je vind hier algemene stofzuiger tests, maar ook tests waarin wordt gezocht naar de beste stofzuiger in een bepaalde categorie, zoals de beste zakloze stofzuiger, de beste stofzuiger voor allergie patiƫnten, de beste robotzuiger, de beste kruimelzuiger, de beste stofzuiger voor tapijt, de beste handstofzuiger, de beste stofzuiger voor mensen met huisdieren en veel meer.

Dyson stofzuiger

Stofzuiger met zak of stofzuiger zonder zak

Steeds meer stofzuigers hebben in navolging van de Dyson stofzuigers geen stofzak meer. Dat scheelt de aanschaf van stofzakken en de stofzuiger is makkelijk te legen. Wel kan het schoonmaken vervelend zijn als er viezigheid is opgezogen en de opvangcapaciteit is over het algemeen kleiner dan die van een zakstofzuiger.

Robotstofzuiger

Bij de tests vind je ook testen van robotstofzuigers. Deze stofzuigers zijn zo geprogrammeerd dat ze geheel zelfstandig kunnen zuigen zonder meubels te beschadigen, van de trap te vallen, en als de stroom op is gaat de robotstofzuiger zelf naar het oplaadstation voor nieuwe energie, laadt zich op, en gaat door met het werk. Helaas moet voor het betere schoonmaakwerk nog wel af en toe met een gewone stofzuiger gezogen worden. Maar de robotstofzuiger neemt je wel veel werk uit handen en je hebt altijd een stofvrij huis.

Roomba robotstofzuiger

Tips kopen stofzuiger

  • De beste stofzuiger is een zuinige stofzuiger. Een A+ stofzuiger kost zijn gebruiker gemiddeld maar 5 euro aan stroom per jaar. En het kan nog zuiniger. Het energielabel bevat aparte klasse-indelingen voor verschillende soorten vloeren. Let daarop, want een stofzuiger kan op een bepaalde ondergrond relatief minder zuinig zijn.
  • Heb je last van een stofallergie? Koop dan altijd een stofzuiger met HEPA 14-filter. Dit filter filtert de uitgeblazen lucht het beste. Let op het energielabel ook op heruitstootklasse van stof. Deze klasse loopt van A (het schoonst) tot G.
  • Zuig nooit bouwstof of water op met een gewone stofzuiger. Wil je dat wel kunnen? Kies dan voor een speciale bouwstofzuiger, werkplaatsstofzuiger of waterstofzuiger.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.