Beste soundbars uit soundbar testen

De soundbar is een televisie-speaker die steeds meer verkocht wordt. Dat komt doordat mensen steeds vaker ontevreden zijn over de geluidskwaliteit van hun televisie. Hoe platter de TV, hoe minder ruimte voor de speakers, en dat komt de kwaliteit van het geluid niet ten goede.

beste soundbars test

Daarom kijken we hier naar de eigenschappen van een soundbar en wijzen we je de weg naar enkele vergelijkende tests waarin de beste soundbar wordt gekozen.


De beste soundbars uit de test

Om met het laatste te beginnen, kijk voor uitslagen van soundbar testen op TestResults.nl. Je vindt daar de beste soundbars uit de meest recente soundbar tests van audio-tijdschriften en andere experts.

Waarom een soundbar?

Maar waarom zou je een soundbar aanschaffen? Je TV heeft toch zelf ingebouwde speakers?

We schreven het al. Een moderne televisie is zo plat dat er eigenlijk geen plek is voor de speakers. Iedereen wil een zo plat mogelijke TV, en die maken de fabrikanten dus, maar voor de ingebouwde speakers is die geringe dikte een groot probleem.

Weliswaar zijn er platte speakers voor deze televisies ontwikkeld, maar optimaal is het allemaal niet. Een soundbar daarentegen biedt wel voldoende ruimte aan de speakers, en dat merk je aan de kwaliteit van het geluid!

Maar een soundbar heeft alleen zin als ze merkbaar beter geluid geven dan een gemiddelde televisie. Kies dus voor een goede soundbar. De beste soundbars uit de test vind je hier boven.

Soundbar of soundplate

Een soundbar zet je voor de televisie of je hangt hem eronder aan de muur. Maar je hebt ook soundbars in de vorm van een plaat waarop je de televisie plaatst. Deze soundbars (die geen bar zijn) heten een soundplate. 

Maar een soundplate heeft vaak hetzelfde nadeel als de televisie,  de meeste soundplates zijn ook plat en dun en daarmee niet optimaal voor een goede set speakers. 

Soundbar set

Veel soundbars komen als één langwerpige speakers, maar er zijn ook soundbar sets. Hierbij wordt een subwoofer en soms ook losse speakers meegeleverd, die meestal draadloos met elkaar in contact staan. In het laatste geval heb je dus een complete surround set waarbij de soundbar als center speaker dienst doet.

Soundbar als huiskamerspeaker

Door hun goede geluidskwaliteit zijn soundbars ook prima als huiskamerspeaker te gebruiken. Sluit er je muziekinstallatie op aan, en ze ondersteunen vaak Bluetooth zodat je ook vanaf je telefoon kunt streamen.

Ook WiFi wordt vaak ondersteund en goede soundbars kunnen zelfs zelfstandig verbinding maken met Spotify. Ook zijn er soundbars die deel uit kunnen maken van een multiroom audio-systeem.

Tip: De beste soundbars tegen de laagste prijs vind je op Beste Soundbar Kopen.

Kijk bij de bovengenoemde tests van soundbars voor de beste soundbars en soundplates in diverse klassen.


Zie ook: Meer tips soundbars
Foto: Teufel soundbar


Onderwerp:
Met een goede soundbar kun je het geluid van je televisie aanmerkelijk verbeteren. Maar dan moet je natuurlijk wel kiezen voor een heel goede soundbar, want anders is het zonde van je geld. Hier vind je de beste soundbars uit de test, de beste koop soundbar en de beste winkels waar je de beste soundbar goedkoop online kunt kopen.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.