Beste wasdroger. Uitslagen testen wasdrogers

Als je een nieuwe wasdroger wilt kopen heb je heel wat te kiezen. Niet alleen zijn er veel wasdrogers op de markt, ook heb je veel verschillende soorten wasdrogers. Wat is voor jou de beste wasdroger?

beste wasdroger

Hier hebben we testen van wasdrogers voor je. Deze testen zijn uitgevoerd door diverse organisaties. Bijvoorbeeld de Consumentenbond, maar je vind er ook de beste wasdroger volgens andere experts op het gebied van wasdrogers.


Hier vind je de uitslagen van de wasdroger tests

Kijk op TestResults.nl bij de testen van wasdrogers voor de beste wasdroger volgens diverse wasdroger tests.

Waarom een wasdroger?

Wasdrogers zijn populair in Nederland. Je kunt de natte was ook aan een waslijn laten drogen, maar in huis neemt de was dan veel ruimte in, terwijl het Nederlandse klimaat het buiten laten drogen van de was vaak lastig maakt.  Bovendien is het ophangen en later weer afhalen van al het wasgoed een tijdrovend klusje.

En de huidige generatie (goede) wasdrogers is energiezuinig. Dus om de kosten hoef je het niet meer te laten.

Verschillende soorten wasdrogers

Bij de bovenstaande wasdroger testen vind je de beste wasdrogers. Maar het soort wasdroger moet je eerst zelf bepalen. We kennen de volgende soorten wasdrogers:

Afvoerdroger

Deze wasdroger droogt het wasgoed met warme lucht die in de ronddraaiende trommel wordt geblazen. Vervolgens wordt de warme (en natte) lucht afgevoerd via een luchtafvoerslang of een aansluiting op het riool. Let er op dat een afvoerdroger minder zuinig is en daarmee duurder in het gebruik.

Condensdroger

Bij een condensdroger wordt het vocht niet naar buiten afgevoerd maar in een condensbak opgeslagen. Het nadeel is dat je deze bak regelmatig (meestal na iedere droogbeurt) even moet legen. Veel goede condensdrogers kun je ook op de afvoer aansluiten.

Warmtepompdroger

Een condensdroger die geven verwarmingselement gebruikt maar een warmtepomp en een koelmiddel. Een warmtepompdroger wordt veel minder warm en gebruikt daarom veel minder energie. Dit maakt ze veel energezuiniger en daarmee goedkoop in het gebruik. Wel zijn warmtepompdrogers gemiddeld wat duurder dan condensdrogers en afvoerdrogers.

Ook heeft een warmtepomp droger meer droogtijd nodig, maar dit is wel weer goed voor je wasgoed. De warmtepompdroger wordt gezien als de beste wasdroger.

Kijk bij de bovengenoemde testen op TestResults.nl voor de beste wasdroger op ieder gebied.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.